FOTO: Skupština / - IGOR SLJIVANCANIN
22/10/2024 u 11:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mandić sa Vučevićem: Okrenuta nova stranica odnosa Crne Gore i Srbije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas u Beogradu sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Republike Srbije. Na sastanku je zaključeno da je "okrenuta nova stranica odnosa Crne Gore i Srbije".

Mandić je ocijenio da je ovaj bratski sastanak od izuzetne važnosti za snaženje odnosa između dvije najbliže zemlje u regionu – Srbije i Crne Gore, te da bolju zajedničku budućnost moramo graditi na osnovima zdrave ekonomije i bolje infrastrukturne povezanosti.

U tom kontekstu, predsjednici su razgovarali o kapitalnim infrastrukturnim projektima autoputa, rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i valorizacije Luke Bar.

 Mandić je istakao da je Crna Gora obezbijedila sredstva za dionicu autoputa do Andrijevice, kao i rekonstrukciju dijela pruge koji se nalazi u Crnoj Gori.

Predsjednici su se saglasili da bi izgradnju dionice koja bi spojila Andrijevicu i Duge Poljane na međunarodnom tenderu poželjno bilo predstaviti kao zajednički projekat Crne Gore i Srbije.

Premijer Vučević je iskazao zadovoljstvo što ima priliku da ugosti predsjednika Mandića i njegovu delegaciju, dodajući da je ovo sastanak od obostranog značaja.

Mandić je, u kontekstu naših bliskih veza, istakao da su korijeni premijera Vučevića upravo iz Kuča, dodavši da bi oni sigurno željeli da ugoste premijera u njegovoj starevini prilikom zvanične posjete predsjednika Vlade Srbije Crnoj Gori. 

Vučević je zaključio da Srbija nema bliže države od Crne Gore, te da je ovim sastankom okrenuta nova stranica naših odnosa i da Srbija želi da intenzivno jača bilateralnu saradnju, te da je u tom kontekstu izuzetno važno imenovanje ambasadora Crne Gore u Srbiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. oktobar 2024 11:29