Мандић предложио разговоре лидера већине / Мандић предложио разговоре лидера већине - Мандић предложио разговоре лидера већине
18/06/2021 u 08:55 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: Тражимо нову владу или нове изборе

- Здравко Кривокапић се налази на мјесту које ни по чему не заслужује - каже лидер Нове српске демократије и Демократског фронта Андрија Мандић

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Деомкратског фронта Андрија Мандић каже, да су одмах након 30. августа у Црној Гори почели процеси који су класична издаја бирачког тијела, а који су требали да се заврше тако што ће српски народ у Црној Гори бити смјештен тамо гдје је и планирао раније Мило Ђукановић.

Мандић је у јутарњем програму Пинк ТВ рекао да се издаја бирачког тијела огледа и у томе што су од почетка кренули покушаји да се од Демократског фронта направи ДПС из 1997. године.

- Ми никада нисмо пристали на то, а та издаја је кулминирала доношењем у Скупштини Резолуције о Сребреници и смјеном министра правде Владимира Лепосавића. Сада је јасно свима Здравко КРивокапић се налази на мјесту које не заслужује. Ми сада бојкотује јемо парламент, а рјешење може да нађе парламентарна већина. Тражимо нову владу или, ако око тога не можемо да се договоримо, ванредне парламентарне изборе - Каже Мандић.

Он је рекао да се у Црној Гори наставља са антисрпском политиком.

- Ствари су, међутим, другачије у односу на вријеме прије 30. августа прошле године. Српски народ у Црној Гори је осјетио да може да побиједи и све ове издаје неће спријечити Србе да се изборе за своја права. Нема више повратка на мјесто које нам је спремио Мило Ђукановић - каже Мандић.

Говорећи и Резолуцији о Сребреници коју је Скупштина Црне Горе донијела синоћ, Мандић каже да је Црна ГОра одабрана као платформа за ту резолуцију.

- Сада ће неки да трче по региону и носе текст ове резолуције тражећи да га парламнети доносе у истом облику као Црна Гора. Та резолуција је само наставак низа потеза власт који се доносе супротно вољи народа у Црнмој Гори - каже Мандић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:00