Мандић  / Фото: Иван Петровић Ипе
10/08/2021 u 13:14 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић тврди: Кривокапић ће потписати уговор са СПЦ кад оснује странку

Лидер ДФ-а тврди да премијер скупља политичке поене

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић тврди да ће премијер Здравко Кривокапић потписати Темељни уговор са Српском православном црквом (СПЦ) кад буде кренуо да оснива своју странку. 

Подсјетимо, Мандићев колега лидер ПзП-а Небојша Медојевић раније је казао да ће Кривокапић основати партију 28. августа и да ће један од предсједника партије бити министар финансија Милојко Спајић. 

Медојевић: Спајић ће постати лидер Кривокапићеве странке, а кад напуни бисаге нестаће

Гостујући на ТВ Хепи Мандић је казао да садашња власт у Црној Гори има много горе односе са Србијом него када је на власти био Мило Ђукановић. 

Додао је да су ишчекивања српског народа након литија изневјерена. 

- Ова Влада чак не излази ни у сусрет цркви. Кривокапић сад најављује потписивање уговора са СПЦ јер му треба за политичке поене, пошто жели да оснује странку- тврди Мандић. 

Како је казао, Кривокапић обмањује јавност кад каже да га подржава Запад. 

- Не може цијели Запад да стоји иза политичара као што је он. Није он толико грандиозан. Не може цијели Запад да се сконцентрише да брани њега. Запад је широка ријеч. Он је њима био користан за успостављање неких политика, посебно за заустављање оних којима је на основу снаге и подршке народа одговарало да учествују у вршењу власти . Да ли су они баш задовољни са њим не бих рекао, то дјелује смијешно- истакао је Мандић. 

Према његовим ријечима, власт у Црној Гори треба да води политику грађана Црне Горе, а не политику која ће имати подршку безбједносних служби и амбсада.

- Ово је марионетска власт којом управљају трећи секретари западних амбасада. То је ружно. Ми јесмо критиковали Ђиукановића, али он је макар тражио неке значајније личности од којих је тражио услуге, а ови доводе неке трећеразредне секретаре- закључио је Мандић. 

Кривокапић је прије два дана на званичним платформама на друштвеним мрежама објавио фотографије на којима је у друштву митрополита Јоаникија у Требињу. Из његовог кабинета су прошле седмице поручили ДФ-у да је Влада спремна да "колико је данас да потпише Темељни уговор са Српском православном црквом".

image
Фото: Влада

Тада је ДФ- у казао да су "они за премијера хтјели човјека крпу, што им није дозволио".

- Нисам ничији послушник, нити имам иза себе пропагандне машинерије. Због тога сте ме прозвали издајником и због тога сам требао да будем кажњен- казао је Кривокапић тада. 

Подсјетимо, Кривокапић је прије десет дана са мјеста предсједнице УО Националних паркова смијенио дугогодишњу функционерку ДФ-а Марину Јочић, пошто га је назвала "лажовом" и "издајничком трањом".

image

Јочић

Фото: еФјсбук

Јочић је става да је премијер издао људе са литија, а у јавности је више пута поновила да мишњење неће мијењати. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:42