/ Foto: BOJANA CUPIC
27/10/2021 u 10:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марковић: Министре само наставите, по већ дефинисаној агенди коју сам предводио

Ни мање ни више него 100 милиона еура плански смо намијенили не само санацији посљедица, већ и улагању у будућност, у нова радна мјеста и здраво животно окружење, навео је он

Добро је да је министар екологије, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић обишао Градац и радове на санацији јаловишта, али није довољно да се Пљевљима прилази само од једног проблема и само са једне теме, поручио је бивши премијер Душко Марковић.

-Овом граду дугујемо много више и тај развојни и еколошки дуг се мора враћати без одлагања. Прије више од двије године Влада коју сам предводио имала је тематску сједницу управо у Пљевљима. Пред Пљевљаке смо изашли са конкретним радовима на депонији Маљевац, санацији јаловишта Шупља стијена - Градац; еколошкој реконструкцији ТЕП; реконструкцији путева до Метаљке и Михајловице; и изградњи пута Црквице – Вруља. Увели смо и еколошку накнаду у корист њиховог локалног буџета и дефинисали финансирање за топлификацију-навео је Марковић на Твитеру.

-Ни мање ни више него 100 милиона еура плански смо намијенили не само санацији посљедица, већ и улагању у будућност, у нова радна мјеста и здраво животно окружење Пљеваља. Министре, само наставите по већ дефинисаној агенди наше Владе - закључци су у прилогу-написао је Марковић у објави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:34