Јована Маровић / - URA
22/09/2021 u 13:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маровић: УРА још није добила предлог за реконструкцију Владе, могуће су многе опције

- А ми још немамо тако нешто и за нас је ово све само пребацивање лоптице и опипавање терена, будући да нијесмо добили позив за састанак, као и да нијесмо разговарали о конкретним моделима и рјешењима ни са једним политичким субјектом - казала је она.

Грађански покрет УРА није добио детаљан и образложен предлог за реконструкцију Владе, казала је потпредсједница те партије Јована Маровић, наводећи да су могуће многе опције и да су за УРА-у кључни принципи из споразума потписаног у септембру прошле године.

Премијер Здравко Кривокапић најавио је да ће Влада након реконструкције имати три потпредсједника и да ће ресори, који су се показали као обимни са аспекта њихове функционалности, бити подијељени сагласно договору предсједника Владе и парламентарне већине.

 - УРА још није добила детаљан и образложен предлог за реконструкцију Владе и све што смо успјели да видимо је неколико саопштења, која по правилу стижу у касним вечерњим сатима -  рекла је Маровић агенцији МИНА.

Она је навела да је Кривокапић недавно истакао да ће се одредити у односу на став 41 посланика.

 - А ми још немамо тако нешто и за нас је ово све само пребацивање лоптице и опипавање терена, будући да нијесмо добили позив за састанак, као и да нијесмо разговарали о конкретним моделима и рјешењима ни са једним политичким субјектом -  казала је Маровић.

Према њеним ријечима, многе опције су могуће.

 -За сада се о њима не бисмо изјашњавали - рекла је Маровић.

Како је навела, у свакој од њих за УРА-у су кључни принципи из споразума потписаног у септембру прошле године, убрзање демократизације и европске интеграције, као и поштовање преузетих међународних обавеза.

 - Када је ријеч о демократизацији, она коалиционим партнерима и није приоритетна, узимајући у обзир упорно одлагање избора Тужилачког савјета, што је важан корак ка ефикасној борби против корупције и организованог криминала - казала је Маровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 14:53