Владимир Мартиновић / - фото: Демократе
04/08/2021 u 21:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мартиновић: ДФ жели потпуну контролу над Тужилачким савјетом

Све то, истиче, ДФ ради по налогу Александра Вучића, и зато jе jедини кривац за све што се дешава у држави нико други до Андриjа Мандић, на опште разочарење људи коjи су сањали слободу и промjене.

Посланик Демократа Владимир Мартиновић поручио jе Демократском фронту да та партиjа нити тражи, нити су предложили било коjег члана Тужилачког савjета.

– Jедини наш интерес jе да се по први пут у историjи ове земље формира независно и професионално тужилаштво коjе неће инструкциjе тражити од било коjе центра моћи, нити за рад тржити одобрења од било ког из партиjе, бираjући мете сходно интересима партиjе. Ми желимо, и изборићемо се за Тужилаштво коjе ради jедино и искључиво у интересу грађана Црне Горе. То jе господо из ДФ-а промjена коjу су сањали грађани ове земље, а не подмукла замjена какву сањате ви – наводи Мартиновић.

А онда jе поручио ДФ-у.

– Логика “а ла Славољуб Миго Стиjеповић– коjоj синхронизовано покушавате затрпати медиjе ових дана више не пролази. Превише су грађани ове земље jада видjели од те логике и тог начина коjи би ви сад, на мала врата, лажима и кукавичлуком, да им опет подвалите. А та логика каже следеће: Алекса Бечић jе крив зато што ниjе тражио да његов адвокат буде члан Тужилачког савjета (ТС), а Андриjа Мандић ниjе крив зато што блокира избор ТС у покушаjу да у њега угура свог личног адвоката и адвоката Нове српске демократиjе – истиче Мартиновић.

ДФ jе, наводи он, аматерски провида.

– ДФ жели потпуну контролу над Тужилачким савjетом. А циљ jе да предложени Булатовић, око коjег уцjењуjете и блокирате цио процес, до избора вршиоца дужности ВДТ има “златни глас– односно, да се вд ВДТ бира по мjери ДФ-а, као што jе Катнић биран по мjери ДПС-а. Али не брините, то никад нећемо дозволити. Ни вама ни било коме другом. Никад више. Логички следствено реченом, апсолутну и намjерну опструкциjу у избору ТС врши Андриjа Мандић, а то ради по налогу Ђукановићевог друга Александра Вучића. У прилог томе говоре веома jасно синхронизовани напади из Београда. Демократе су та пререка коjа не дозвољава да ова земља jош jедном буде талац интересних група маскираних у политику – казао jе Мартиновић.

Зато понавља.

– Не интересуjе нас нити jедан члан ТС, нити смо иjедног предложили, али зато нити jедноj партиjи нећемо дозволити да има контролу над ТС. Jер, баш како смо вам то и казали: овом народу jе потребна промjена, а не замjена ДПС-овог Миливоjа ДФ-овим или било чиjим другим Миливоjем – казао jе Мартиновић.

Истиче да jедини коjи условљаваjу и уцjењуjу од првог дана jе ДФ.

– Мjесецима ниjесмо имали буџет jер сте условљавали Парламентарну већину и Владу. Мjесецима блокирате Скупштину, али не боjкотуjете функциjе у извршноj власти. Уцjењивали сте и током доношења Закона о унутрашњим пословима. Од првог дана нападате Владу и сваку њену одлуку. Ни 20 минута jоj нисте дали, а не 200 дана. Мjесецима у фиоци држите захтjев за скидање имунитета посланику ДПС-а – наводи Мартиновић.

Све то, истиче, ДФ ради по налогу Александра Вучића, и зато jе jедини кривац за све што се дешава у држави нико други до Андриjа Мандић, на опште разочарење људи коjи су сањали слободу и промjене.

– Ваше деструкциjе jе доста, сваком jе више провидна. Ево вам само последњи примjер: четрнаест година година све оне коjи би устали на химну подло означавате као издаjнике, а онда лидер ДФ-а, Андриjа Мандић, на исту устане и одслуша све четири строфе. То jе та досљедност. Све у свему. ДПС и Мандић су канцер Црне Горе, и одлично знате да то грађани виде и препознаjу. Да више не дужимо, зато добро утврдите следеће, и немаjте ни трунке сумње у нашу риjешеност: Уцjене више не долазе у обзир. Никада. Сад ћете видjети како се ради – поручуjе Мартиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:12