Владимир Мартиновић / - Скупштина
18/01/2022 u 08:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мартиновић: Мањинска влада понуда за сарадњу с ДПС-ом

Оцијенио је да је изборна воља грађана након 30. августа потпуно јасна и да се са њом нико не смије играти

Мањинска влада, коју је посланицима јуче предложила коалиција Црно на бијело као модел изласка из политичке кризе, понуда је за сарадњу ДПС-у, сматра потпредсједник Демократа Владимир Мартиновић. Апеловао је на све политичке субјекте који нуде моделе супротне изборној вољи грађана да не тјерају народ Црне Горе да поново излази и на улицама брани оно што су изабрали на посљедњим изборима.

Он је у Јутарњем програму ТВЦГ саопштио да Демократе неће подржати приједлог коалиције Црно на бијело, те да неће и не могу имати сарадњу са оним ДПС-ом који је владао 30 година и обесправљивао грађане Црне Горе.

Истиче и да приједлог који је јуче саопштио лидер Уре Дритан Абазовић "није нешто ново за Демократску Црну Гору".

Подсјећа да им није спорна садржина меморандума који су потписали одређени политички субјекти, ако се дода одредба да неће бити сарадње са ДПС-ом, и са онима које су грађани мукотрпно, 30. августа, смијенили.

Појас за спасавање ДПС-а

Нагласио је да су Демократе пуно пута указивале да је потписани Меморандум о сарадњи ГП УРА, Цивиса и мањинских партија појас за спасавање ДПС-а.

Мартиновић је подсјетио на изјаву Абазовића из децембра прошле године да "УРА неће сарађивати са оваквим ДПС-ом".

 - Међутим, јуче се десио нови моменат, гдје УРА предлаже владу без ДПС-а и ДФ-а, а тражиће подршку свих посланика у парламенту. Ово није ништа друго него да ће тражити и подршку ДПС-а - сматра Мартиновић, преноси Портал РТЦГ.

Мартиновић је позвао потписнике меморандума да размисле о наумима и путем којим су кренули, јер народ Црне Горе, како је рекао, нема више стрпљлења, те да не дозволе да грађани на улицама бране изборну вољу.

Коментаришући изјаву Милоша Конатара (УРА) током гостовања у Дневнику ТВЦГ да не може доћи до сарадње са ДФ-ом и ДПС-ом, Мартиновић каже да "гдин Конатар вјероватно има неки мађионичарски штап па може творити већину од 41 посланика, а да то нијесу ДПС или ДФ".

 - Пребројте мандате, и грађанима је све јасно. Имали смо и признање јуче гдина Срђана Павићевић, који је дио коалиције са УРА, који је демантовао све оно што је раније стизало из УРА, а то је да није било преговора и разговора са ДПС-ом. Он је синоћ објелоданио да је тих разговора било, да су ти разговори текли", рекао је Мартиновић. 

Изборна воља грађана јасна

Оцијенио је да је изборна воља грађана након 30. августа потпуно јасна и да се са њом нико не смије играти.

Мартиновић наводи да Демократе занима бољи стандард грађана, европске тековине и вриједност, па их на том путу, како каже, нико неће зауставити.

- Они који су наумили нешто друго, што би значило прекрајање изборне воље грађана, то бреме одговорности ће носити на својим леђима и ухватитит се у коштац с оним што је политичка одговорност - поручио је Мартиновић.

Тешко је, како је рекао, очекивати да се корупција и криминал искоријени са ДПС-ом. 

Грађани, сматра, итекако имају разлога за забринутост, ако неко жели да изигра њихову изборну вољу: "Зато сам позвао све оне који су кренули овим путем да размисле које је то бреме одговорности које ће понијети на својим леђима".

На питање о ванредним парламентарним изборима, Мартиновић је рекао да је став Демократа увијек био јасан - да се договори праве унутар парламентарне већине од стране 41 посланика, а да парламентарни избори буду 2024.мгодине.

 - Сви други модалитети и пактирања с ДПС-ом није ништа друго него бацањима њима појаса за спасавање - рекао је Мартиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:55