Vladimir Martinović / - FOTO: ĐORđE CMILJANIć
23/07/2024 u 01:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Martinović više neće biti ministar, umjesto njega Ćulafić

Vladimir Martinović više neće biti ministar u Vladi Crne Gore, a umjesto njega novi ministar biće Damjan Ćulafić. saopšteno je večeras nakon sjednice Predsjedništva Demokratske Crne Gore.

“Imajući u vidu da usled rekonstrukcije Vlade i dijeljenja više ministarstava, Demokrate imaju obavezu utvrditi kandidata za novo ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Predsjedništvo utvđuje Damjana Ćulafića, za kandidata za ministra ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, i zahvaljuje se Vladimiru Martinoviću, dosadašnjem ministru u 44. Vladi Crne Gore”, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva Demokrata.

U saopštenju se navodi da će lider Demokrata, Aleksa Bečić, će i u rekonstruisanoj Vladi biti na poziciji zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, a Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Dragan Krapović i Tamara Vujović “nastaviti da obavljaju funkcije koje su pokrivali i u prethodnih devet mjeseci”.

Predsjednišvo Demokrata izrazilo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici.

“Predsjedništvo snažno afirmiše i pozdravlja sjajne rezultate nove vlasti ostvarene na polju evropskih integracija koji su rezultirali dobijanjem IBARA-a, kao i istorijske rezultate koje bezbjednosni sektor i tužilaštvo u saradnji sa međunarodnim partnerima postiže na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a kojima se potvrđuje da u Crnoj Gori više nema zaštićenih i nedodirljivih, te da država svakim danom pokazuje svoju snagu i odlučnost u izgradnji pravne države”, piše u saopštenju.

Predsjedništvo Demokrata ocijenilo je i da je nastavak progresa na evropskom putu zatvaranjem više poglavlja do kraja godine, nastavak odlučne borbe na polju vladavine prava, kao i dalje ekonomsko soicjalno snaženje građana ključni motiv našeg učešća u vlasti i jedini put koji garantuje sigurnost, stabilnost i napredak Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 05:04