Маша Влаовић / - RADE KOPRIVICA
27/05/2022 u 22:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маша Влаовић: Поражавајуће је што се послије 18 година не знају налогодавци Душковог убиства

Душко Јовановић мора бити симбол бритког новинарског пера, а не државе која је затајила у расвјетљавању убиства новинара, закључила је Влаовић

Министарка културе и медија Маша Влаовић положила је вијенац на мјесто убиства Јовановића и посјетила редакцију листа "Дан".

-То што породица Душка Јовановића, чланови његове редакције, сви новинари и новинарке, црногорска јавност, после 18 година не знају ко су налогодавци пуцња на слободу изражавања у Црној Гори има поражавајуће посљедице на медијске слободе и представља обесхрабрујућу поруку свим новинарима, који се и данас суочавају са нападима и притисцима, и баца сјенку на све покушаје у правцу стварања услова да медији у Црној Гори раде слободно, а новинари и новинарке ослобођени страха да ће их написана ријеч и истраживачки радови, коштати живота - поручила је Влаовић.

Истакла је да је ова Влада ријешена да уради све да се у што краћем року налогодавци и учиниоци овог злочина нађу пред лицем правде.

- Душко Јовановић мора бити симбол бритког новинарског пера, а не државе која је затајила у расвјетљавању убиства новинара-закључила је Влаовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:43