Nebojša Medojević / - SCREENSHOT FACEBOOK
08/10/2024 u 21:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Medojević: ANB je smjestila Spajiću aferu Sen Trope, Đukanović stalno sije podjele

Agencija za nacionalnu bezbjenost (ANB) je smjestila premijeru Milojku Spajiću aferu Sen Trope, tvrdi lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

- Spajić je počeo da se interesuje za bezbjednost kad je on bio meta. Tad je shvatio da je bezbjednost sve u ovoj državi - smatra Medojević.

On tvrdi da Spajić ne kontroliše ANB.

- Zato uvijek pričam da institucije sistema, dakle ANB, policija i tužilaštvo, a i sudovi treba da se očiste od plaćenika - kazao je Medojević u emisiji “Klub A plus”.

Medojević tvrdi da Spajić, a i predsjednik parlamenta Andrija Mandić i predsjednik države Jakov Milatović pokazuju manjak interesovanja za bezbjednost u zemlji.

- Stalno su odbacivali te teme. Posebno je tu prednjačio Spajić koji je govorio da ga bezbjednost ne interesuje, samo ekonomija - podsjetio je Medojević.

Medojević tvrdi da je on prvi postavio narativ da je DPS krilo organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

- Prvi put sam to izgovorio u crnogorskom parlamentusa mnoštvom argumenata, posebno nakon afere “Koverta” gdje se jasno vidjelo da organizovana kriminalna grupa vrši vlast u Crnoj Gori. DPS je tad zarobio sve državne institucije, a u taj smrtonosni zagrljaj je uhvatio državu Crnu Goru - ukazao je Medojević.

 

Prema njegovim riječima, Milo Đukanović, Duško Marković, Branislav Gvozdenović i Predrag Bošković su ikone korupcije u Crnoj Gori, ali do dan danas nijesu uhapšeni, niti privedeni pravdi.

- Zato je policiji i tužilaštvu potrebna politička podrška vlasti. Đukanović stalno sije podjele i predstavlja se kao žrtva srpsko nacionalizma i politika iz Beograda. To je njegov pokušaj da crnogorske patriote stavi ispred sebe da ga brane, kako ne bi odgovarao za sve zločine - zaključio je Medojević.

Medojević: DPS efektivno kontroliše ANB, čelnici što prije da reaguju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. oktobar 2024 21:43