Медојевић / Фото: Иван Петровић Ипе
05/12/2021 u 10:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Ђукановић етикетира половину популације и проглашава их непријатељима

Држава мора побиједити мафију, чиме ће повратити изгубљени ауторитет и повјерење грађана, поручио је он

На црногорску политичку сцену потребно је да ступи патриотска и поштена елита која ће бити спремна кроз личну жртву и примјер да ради у општем интересу, градећи чврсте и стабилне темеље за успјешну и богату будућност нараштаја који тек долазе, поручио је данас лидер ПзП-а Небојша Медојевић. 

- Политика режима Мила Ђукановић којом се скоро половина популације изолује из политчког живота и етикетира непријатељем државе је кратковида, авантуристичка и може имати несагледиве посљедице по суверениет и територијални интегритет државе. Формирање власти на принципу анти-српске политике, прављењем тајних дилова између режима и неких националистичких и сепаратистичких структура само ради очувања голе власти, није у интересу дугорочне стабилности Црне Горе- додао је он. 

Истакао је да Црна Гора мора да са својим најважнијим спољнополитичким партнером Србијом склопи споразум о стратешком партнерству којим ће се дефинисати стратешки национални интереси двију држава и договорити сви међусобни односи.

- Kриминална балканска корпорација суочена са падом режима у Црној Гори, који их је до сада подржавао и штитио, неће презати и од радикализације политичких прилика и у Црној Гори и на Балкану. Имајући у виду да је органзовани криминал и његове везе са финансирањем радикалних националистичких покрета и тероризма, највећа пријетња безбједности и стабилности и Црне Горе и Балкана, питање што бржег стварања националног консензуса о неопходности радикалне реакције државе и раскидања веза између мафије и корумпираних структура у полицији, АНБ-у, тужилаштву, судовима, постаје приоритет од највишег државног интереса. Са мафијом и њеним плаћеницима у институцијама државе нема кохабитације. Држава мора побиједити мафију, чиме ће повратити изгубљени ауторитет и повјерење грађана. Шверц, прање новца, корупција, пљачкање државе мора бити осуђено као неприхватљива понашања која угрожавају мир и стабилност у држави. Долази ново вријеме са новим тешким изазовима. Црна Гора има довољно снаге, знања и довољан број добрих, поштених и храбрих људи који су спремни да забораве на разлике и сукобе из прошлости и да се уједине око будућности наше дјеце - закључио је Медојевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:01