Небојша Медојевић / - Небојша Медојевић
10/11/2021 u 12:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Двојац Мицкеј и Јаков се играју са државом

Како је истакао, Спајић је тражио да Скупштина донесе одлуку о новом задужењу од 900 милиона еура “и да му вјерујемо на ријеч да ће све бити "ок”

Ако се Дритан играо са сектором безбједности, према ријечима његовог експерта, онда се овај двојац Мицкеј и Јаков играју са државом. Па ако је у тој дјечијој игри поломе, нема везе. И онако није њихов, поручио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

Истакао је да нико озбиљан као што је Свјетска банка или Међународни монетарни фонд није подржао министру економског развоја Јакову Милатовићу и министру финансија Милојку Спајићу ову спрдачину од тзв. плана (Европа сад).

 - Не могу да наведу ниједно име и ниједну изјаву о подршци идеје о редустрибуцији пореза и новог задуживања за потрошњу, "Сви нас подржавају”, “Сусрео сам се са неколико сенатора и конгресмена”, “Имамо пуну подршку из Брисела” итд. и сл. Има само један проблем. Нема ниједног конкретног имена ни конкретне изјаве о томе. Невидљиви људи, без имена и презимена, без конкретних изјава - навео је он на Фејсбуку.

Како је истакао, Спајић је тражио да Скупштина донесе одлуку о новом задужењу од 900 милиона еура “и да му вјерујемо на ријеч да ће све бити "ок”.

 - Без иједног папира, анализе, предлога уговора. Ништа. Само каже: “Без мајке, све ће бити ОК”. И ја му вјерујем. За њега ће бити ок. Пашће провизија на рачун или у кешу. За народ и државу, кога брига. Више трансакција, више провизије. И онако ће све то народ платити и позлатити - истакао је.

Нагласио је да Влада прихвата посао око тзв. хеџинга од 840 милиона еура без иједног папира или материјала.

 - Министри гласају на вибер групи. Рокамо! Што више трасакција, то више провизија. Просто правило инвестиционог банкарства -  наводи Медојевић

Он је навео да је улога Владе да обезбиједи и испоручи сервис грађанима и привреди и да подстакне раст и развој.

- Опорезивање пива и слаткиша, газираних пића и цигарета као кључни сегмент овог тзв. плана је смијурија. Како мали Ђокица замишља вођење земље -  закључио је Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:41