Medojević i Jočić / - MEDOJEVIć I JOčIć
11/11/2021 u 16:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић и Јочић на "бијелом хљебу": У октобру примили 1.689, односно 1.838 еура

Они имају законско право да примају посланичке плате годину након престанка мандата, али нове законе и предлоге Владе о повећању примања грађана не подржавају

Док на сва звона критикују сваки план Владе и најаву повећања зарада за грађане, бивши посланици Демократског фронта Небојша Медојевић и Марина Јочић и даље редовно примају скупштинску плату.

Медојевићева октобарска плата износила је 1.689,19, док је Јочић примила 1.838,30 еура, што пише у документацији у коју је портал Дана имао увид.

Свакако, Јочић и  Медојевић имају законско право да примају посланичке плате годину након престанка послачниког мандата, али нове законе и предлоге Владе о повећању примања грађана не подржавају.

Управо су они најгласнији у критиковању плана "Европа сад" којег је изнио министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић. Овим планом, предвиђено је повећање минималне зараде на 450 еура, чему се противе и Медојевић и Јочић, који и даље мјесечно примају више од три просјечне плате.

Медојевић је данас поновио да ДФ неће подржати план, те по зна који пут оптужио Спајића да је све његов маркетинг и увертира за стварање нове партије.

Марина Јочић је смијењена са функције предсједнице Управног одбора Националних паркова, а редовно се оглашава на друштвеним мрежама критикујући сваки план власти чији су дио.

- "Иде ли уз овај Дедамразовски минималац и она три литра уља и 15 поскупљење горива",  "Лијепо сте то смислили: ви да креирате законе, а скупштинска пешадија да их усваја. Да будемо физикалци "експертима". Неће моћи - само сун неке од порука Јочић на Фејсбуку.

Поред њих двоје, плату по престанку функције су примили и Џавид Шабовић и то 1.797,64 еура, као и Љиљана Ђурашковић која је у октобру примила 1.811,19 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:50