Небојша Медојевић / - Фото: Фејсбук
10/06/2021 u 19:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медоjевић: Кривокапић jе наjвећа превара бирача Демократског фронта

Нема реваншизма jе био еуфемизам за опасну и историjски погрешну политичку одлуку да нема реформи, као и да нема демонтаже тоталитарниг система, истиче Медојевић

Лидер Покрета за промjене у интервjуу "Политици" казао jе да не вjеруjе ништа премиjеру Здравку Кривокапићу, те да jе он наjвећа превара бирача и воjник прве и друге фамилиjе.

Он је у интервјуу за "Политику" навео jе и да jе премиjер Кривокапић лажов коjи jе успио да обмане и патриjарха СПЦ Порфириjа, као и да се ништа не пита око потписивања Темељног уговора. Поручио jе и да власници Виjести неће дозволити потписивање уговора са СПЦ, коjу желе да понизе,  а у текст споразума унесу неке клаузуле за коjе знаjу да су супротне интересима Цркве.

На питање који је то разлог коjи jе прелио вашу чашу жучи, он је одговорио да је читав живот сам посветио демократскоj транзициjи и борби за политичке, економске и институционалне реформе, помирење и превазилажење братомржње подjела и сукоба коjи су били зла коб Црне Горе одваjкада . Казао је и да је читаjући Посланице Светог Петра цетињског суватао потребу за помирењем, а слушаjући, гледаjући и читаjући чешког реформисту Вацлава Клауса 90тих , почео сам да сањам сан о модерноj, демократскоj, слободноj и пропсеритетно Црноj Гори. И за jедан и други прочес – помирења и демократских реформи била jе неопходна смjена комунистичко-мафиjаског режима Ђукановића. Додајући и кад jе опозициjа предвођена убjедљиво наjjачим политичким субjектом ДФ остварила побjеду 30.08.2020 нас носилац листе И кандидат Кривокапић jе своjом изjавом расприсио све моjе снове. Усхићено jе у ноћи побjеде ускликнуо : “Нема реваншизма”. Као неко ко децениjама изучава транзичиjе тоталитарних режима, а у некима сам и директно учествовао, било ми jе одмах jасно да jе то порука владара из сjенке коjи су већ били у некоj врсти таjног савеза- власника концерна Виjести и поjединача из цркве , предвођеним Гоjком Перовићем и математичарем Владимиром Божовићем ( актуелним Ректором Универзитета).

Нема реваншизма jе био еуфемизам за опасну и историjски погрешну политичку одлуку да нема реформи, нема демонтаже тоталитарниг система , а то jе такође била jасна порука да у Влади неће бити наjjачег субjекта коjи чини 2/3 побjедничке коаличиjе – ДФ.

То сам и jавно саопштио оптузуjући власнике Виjести и дjелове цркве да су већтада направили таjни пакт са Ђукановићем и гарантовали му да нова Влада неће хапсити и процеусирати браћу Ђукановић, што jе нешто касниjе Дритан Абазовић и jавно потврдио.

Медојевић додаје да му је било jасно да то ниjе његова Влада и да ће формирање такве Владе, супротно вољи бирача, разорити темеље парламентарне демократиjе, политички систем и уставни поредак и увести нас у зону нестабилности и криза.

– Влада Кривокапића, природно ради за интересе оних коjи су их изабрали, а то су власници Виjести и дjелови Цркве , а не за народ и државу – казао је он.

Он каће да је тада већ jавно обећао да подниjети оставку на посланичку функциjу, али су га колеге замолиле да чека расправу о буџету. Он то није  прихватио али сада када је видио да ће ужасно лош, неистинт, незаконит буџет бити усвоjен поднио је оставку.

Jа Кривокапићу не вjеруjем ништа из два разлога. Прво, Кривокапић jе сам марионета власника Виjести и тих кругова , а они неће дозволити да лидери ДФ уђу у Владу jер би то пореметило њихов примарни задатак- уништење ДФ. Други, jа после гомиле лажи коjе jе изрекао о крупним политичким и државним питањима, њему више ништа не вjеруjем. То jе опасан манипулатовни и опсесивни лажов коjи ке успио да обмане чак и Патриjарха СПЦ Порфириjа, одговрио је Медојевић на питање да ли ће доћи до реконтрукције Владе.

На питање зашто Кривокапић одлаже потписивање Темељног уговора и хоће ли га потписати приjе општих локаних избора, Медојевић је казао:

– Кривокапић се ту не пита ништа. Власници концерна Виjести су центар антиправославља, антихришћанства и србомржње у чрноj Гори и експоненети глобалних банкарских фашиста. Њихов власник jе Сорош. Основни задатак jе уништење држава, нациjа, традициjе, културе, идентитета и вjере, фаворизуjући концепт тзв. политичке коректности тj глобалног jедноумља гдjе се систем вриjедности дефинисати у неким удаљеним чентрима и бити наметан свима на свиjету. Милом или силом. Они неће дозволити марионети Кривокапићу потписивање нормалног и уобичаjеног Темељног споразума, коjи jе мање више протоколарно формални акт и не садржи ништа што би требало да буде од интереса ни за дневну политику, ни за jавност. Али владари из сjенке желе да понизе СПЦ и да у текст споразума унесу неке клаузуле за коjе знаjу да су супротне интересима СПЦ.

С друге стране власници Виjести су окружиле Кривокапића са људима блиским бившоj Демократскоj странчи тако су његови наjближи савjетници Jован Ратковић , бивши савjетник Предсjедника Србиjе Бориса Тадића и Горан Свилановић, а око Министра Финасиjа Мицкеjа Спаjића се формирала права мрежа “жутих термита” из Београда коjи су своjим лоповлуцима и уништили сjаjну Демократски странку и разбили опозициjу у Србиjи у парампарчад. Очигледно jе да власници Виjести по налогу споља опет формираjу организачиjу коjа ће Црну Гору претворити у платформу за рушење власти у Београду. Зато се званична Србиjа у континуитету оптужуjе да угрожава државу Црну Гору, са истих идеолоских позициjа и од стране Кривокапића и његових газда из Виjести , као и од Мила Ђукановића.

Медојевић је казао и да остаjе Предсjедник ПзП и jедан од лидера ДФ. и да ће наставити политичку борбу за помирење и реформе,истичући да ће сада имати више времена да се посвети и породици, читању, писању и међународним обавезама. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:08