Небојша Медојевић / - Фото: Фејсбук
24/09/2021 u 16:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Нова Влада неспособна чак и за шверц

- Нова Влада не зна шта да ради. Да ли да шверцује дрогу и цигарете или историју и идеологију! Криви се погубио. Дритан се чешља. Алекса позитиван. ДФ неподобан - поручио је он.

Нова Влада је неспособна чак и за шверц, поручио је предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић.

“Иако су све позиције у новој власти важне за шверц биле пажљиво попуњене “експертима” и “апостолима” товари дроге и цигарета падају. Нијесу рачунали на промјену позиције међународних партнера који су веома јасно и експлицитно поручили Кривом да шверц цигарета мора бити заустављен”, истиче Медојевић.

Према његовим ријечима, Криви то није најбоље схватио, па је вјероватно погрешно пренио поруку Бориса Џонсона, својима друговима шверцерима и огромни контигент цигарета је стигао у Луку Бар.

- Роба је плаћена, јер из Дубаиа не може да крене док паре не легну. Рок трајања цигарета је шест мјесеци и роба мора да напусти Луку Бар, али странци су ставили црнгорске шверцере под надзор и пажљиво прате ко долази и узима робу -  тврди Медојевић.

У мају је, истиче, одрађен шверц 94 контејнера вриједан 100 милиона еура.

 - И то уз благослов нове Владе, ћутање и чешљање фризуре коордонатора свих координатора свих служби безбједности, и наплату 9,4 милиона еура од стране “незнаних јунака” из Владе, АНБ, Царине, Полиције…Ко је одрадио овај шверц? Наградно питање за политиколога и туризмолога? Ко је узео паре из Владе? Наградно питање за експерте грађанисте из ЦИВИС-а и коалиције Црно на Бијело? Да није чувеним Споразумом Криви-Дритан-Бечић договорен и шверц цигарета и кокаина? - упитао је Медојевић.

Наводи и да нема евроатлантских интеграција без шверца цигарета и кокаина.

“Ко заустави шверц цигарета и кокаина, тај засутавља еуроатлантске интеграције! Паметно и поштено каже наркобос Ђукановић: “Нема напретка у еуроатлантским интеграцијама”. Тачно. Како да буде напретка, кад нас НАТО сад хвата у шверцу, а од 1998 нас је пуштао да шверцујемо и штитио. Додуше, Мило је поштено плаћао ту заштиту. Нема шверца дроге и цигарета – нема еуроатлантских интеграција. Нова Влада не зна шта да ради. Да ли да шверцује дрогу и цигарете или историју и идеологију! Криви се погубио. Дритан се чешља. Алекса позитиван. ДФ неподобан -  закључио је Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:14