Медојевић / Фото: Н1
27/08/2021 u 11:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић о акцији полиције: Свака им част, али ја сам био у праву

Ово је само врх леденог бријега, тврди лидер ПзП-а

Лидер ПзП-а Небојша Медојевић честитао је Управи полиције, Управи Царина и свим оперативцима на успјешној акцији заплијене кокаоина која је изведена синоћ. 

Како је казао, то је само врх леденог бријега, али је ипак ово велики успјех служби безбједности и први корак ка суштинској борби против ДПС мафије.

- Та мафија је стиснула читаву државу у свој смртоносни загрљај. Било је и раније покушаја међународних акција против наркокартела из Црне Горе, али су углавном те акције пропадале, због цурења и формација из АНБ и полиције ка картелима- додао је Медојевић. 

Поручио је да ће акција имати пуни смисао, ако се дубљом и широм истрагом обухвате и организатори, наручиоци и финансијери ове испоруке чија је вриједност на велико око 64 милиона еура, а на улици и преко 360 милиона. 

- Имајући у виду количину и модус операнди јасно је да се ради о послу великих играча којима ово није прва тура. Ово је, без сумње, транскација најјачих нарко-картела из Црне Горе и истражитељи треба да прате тај траг, ако не буде опструкција у тужилаштву и политичким структурама. Показало се тачним моје упорно инсистирање да је Лука Бар критична тачка за шверц цигарета и наркотика и да је стање система обезбјеђења на недопустиво ниском нивоу, што је систематски и осмишљено рађено 30 година, како би се олакшао шверц. Влада би морала под хитно да уђе у пројекат модернизације система обезбјеђења Луке Бар, Управе царина како би се смањили ризици од шверца преко ове Луке- истакао је Медојевић. 

Према његовим ријечима, најгоре за успјех ове борбе јесте да држава покаже колебљивост и недостатак чврстине и одлучности.

- То би мафија могла да схвати као знак слабости државе и онда би могла да узврати ударац. Ја сам већ више пута указивао на врло јасан став међународног фактора да више неће да толерише шверц цигарета и дроге преко Црне Горе и да интервју бившег Амбасадора САД Монтгомерија није био случајан- навео је он. 

Поручио је да ће ДФ дати пуну подршку свим сегментима система, али указује на неопходност најширег друштвеног консензуса око радикалних институционалних реформи и одстрањивања болесног ткива корупције и криминала из државног организма.

- Борба против организованог криминала и велике корупције мора да буде приоритет, сваког грађанина, полицајца, тужиоца судије, политичара, новинара. Ако се комплетан тумор који је растао 30 година у режиму Ђукановића не одстрани, нијесмо урадили ништа- закључио је Медојевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:47