Рудолф Елезовић / - фото: Дан
15/06/2021 u 09:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић о Елезовићу: Још једно самоубиство с леђа

Високи полицијски функционер је пронађен мртав. У Црној Гори мук. Елезовић није био обични полицајац, наводи он

Лидер Покрета за промјене, Небојша Медојевић прокоментарисао је наводе о самоубиству службеника полиције Рудолфа Елезовића, рекавши да је то " још једно самоубиство с леђа".

-Високи полицијски функционер је пронађен мртав. У Црној Гори мук. Елезовић није био обични полицајац. Напротив.Он је једно време обављао функцију руководиоца Одељења за сузбијање кријумчарења и свих видова пограничног и међународног криминала у Одјељењу граничне полиције Бар. У његовој надлежности су били надзор и контрола прелажења државне границе у Луци Бар, гранични прелази Сукобин и Бар, као и цијела државна граница на територији општина Улцињ и Бар. Пронађен је мртав, високи полицијски функционер који је био задужен да се бори против шверца цигарета и дроге преко Луке Бар и границе са КИМ и Албанијом-наводи Медојевић.

Додаје да се ово десило у било којој демократској и правној држави, Премијер би у пратњи Министра унутрашњих послова и директора полиције отишао на лице мјеста, посјетио породицу полицијског функционера, одржао пресс конференцију и поручио да је убиство полицијског функционера, напад на државу и да ће подићи борбену узбуну и подићи све капацитете полиције који ће преврнути и земљу и небо да открију ко је налогодавац, организатор и убица Елезовића.

-Сви медији би из сата у сат под ознаком “Бреакинг неwс” емитовали новости из истраге, резултате обдуцкије, ко је приведен и зашто, како напредује истрага, правиле би се специјалне емисије о шверцу цигарета и дроге преко Луке Бар, позивали би се полицијски функционери, колеге Елезовића, независни аналитичари, стручњаци. Колеге полицајци би организовали акције солидарности са његовом породицом, Министар би објавио да су његовој породици обезбједили новчану помоћ, да су дјеца добила стипендије и сигуран посао у државним органима. Читава поштена Црна Гора би се дигла на ноге и тражила истину и правду-додаје Медојевић.

-А шта се дешава у Црној Гори. Ништа. Као што сам и најавио, мафијашка хоботница која контролише и полицију и АНБ и тужилаштво и судове већ припрема лажну објаву да се ради о самоубиству. Како и кад је убијен начелник ЦБ Рожаје Ернад Калач?- пита Медојевић.

Додаје да ће остати много неодговорених питања као и ког Калача:

1. Колико улазних рана је било на тијелу

2. Под којим углом су улазне ране

3. Како је Елезовић доспио на мјесто гдје је пронађен

4. Зашто са собом није понио службени пиштољ

5. Који је калибар оружја којим је убијен

6. Да ли је револвер који је пронађен у води онај којим је убијен Елезовић

7. Како се револвер нашао у води, ако је Елезовић извршио самоубиство

8. Да ли то значи да се Елезовић “убио” док је био у води?

9. Да ли се са тијела које се налази у води може узети парафинска рукавица

10. Да ли је Елезовић рекао својим колегама или породици да му неко пријети

11. Да ли је пронађен мобилни телефон Елезовића

12. Да ли је извршено вјештачење мобилног телефона, и листинга телефонских разговора

13. Да ли је изузет лаптоп или неки други рачунар који је користио

14. Да ли је тужилаштво вршило вјештачење рачуна и имовине Елезовића

15. Да ли је сведок у операцији “Замка” навео Елезовића као кључног полицајца за шверц дроге и цигарета

16. Да ли је сведок тужилаштва наговјестио ко је надређени Елезовићу у ланцу шверца дроге и цигарета и да ли тужилаштво води истрагу и око могућег убиства у том правцу

17. Да ли је Елезовић био под мјерама АНБ-а и полиције као могући члан организације кријумчара дроге и цигарета, након сведочења сведока сарадника у акцији “Замка”

18. Да ли АНБ има сазнања са ким је оперативно у полицији или у криминалним круговима Елезовић имао комуникацију

19. Да ли је унутрашња контрола у МУП-у истраживала дјеловање Елезовића

20. Да ли је тужилаштво истраживало учестела путовања у Албанију и ко су били контакти са ким се сусретао и зашто

-Много питања, нема одговора. Ако се и ово убиство прикаже као самоубиство, то ће бити још један у низу очигледних доказа да државом, у суштини, владају шверцери дроге и цигарета и да је њихова мрежа сарадника у државним органима толико разграната и моћна да спречава било какву акцију државе. То је порука да је мафија јача од државе и да је Црна Гора њихова држава. Надам се да грађанима постаје мало јаснија моја идеја о увођењу ванредног стања и радикалним мјерама које је потребно предузети да би се ослободила држава из смртоносног загрљаја организованог криминала-закључује Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 01:19