Медојевић  / Фото: Фејсбук
05/08/2021 u 12:29 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић поново о Спајићу: Није имао ни Југо 45, а сад вози бијесна кола

Министар финансија је врло опасан за судбину Црне Горе, поручује лидер ПзП-а

Министар финансија Милојко Спајић користи услуге Прве банке, а Влада Здравка Кривокапића има договор да гувернера Централне банке Радоја Жугића никако не смјењује са те функције, тврди лидер Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић. 

Како је казао на конференцији за новинаре, у питању је политички договор Кривокапића, Алексе Бечића и Дритана Абазовића да не дирају одређене функционере из претходне власти.

- Влада Кривокапића штити Жугића. Свако зна да је Прва банка проблематична институција која ће ући у стечај убрзо. Гувернера Централне банке позивам да одговори да ли су ови моји наводи тачни и да ли је Прва банка у проблемима- додао је он. 

Медојевић такође тврди да је Спајић врло опасан за судбину Црне Горе.

- Није имао ни кучета ни мачета, ни Југо 45, а сад вози бијесна кола. Спојио је неспојиво и то министарство финансија са министарство социјалног старања, да би користио старе ДПС шеме и богатио се на рачун сиромашних грађана. Преузео је контролу над свим финансијским токовима у Црној Гори. Нико не зна с ким се састаје, немамо приступ информацијама, а он је укључен о озбиљне криминалне токове и кругове. Крши устав, крши законе, а има подршку Владе- додао је он. 

Медојевић тврди да Прва банка има 15 милиона еура ненаплативих потраживања.

- Имам информације да је клијент Прве банке уплатио на рачун 44 милиона еура, а менаџмент Прве банке је буквално опљачкао тог свог клијента. Ово је низ кривичних дјела, свједочимо и злоупотреби положаја у Централној банци и све ово траје од 2011. године. ММФ је тражио ревизију свих банака, биланса и квалитета истих, ангажован је чак и супер визор из Њемачке. Под ревизијом је и Прва банка. Сасвим је сигурно да су три велике црногорске банке у великим проблемима- тврди он. 

Медојевић је додао да, уколико Прва банка има оволико ненаплативих потраживања, мора да се докапитализује.

- Свима је познато да је Ацо Ђукановић годинама покушавао да прода Прву банку, али му то не успијевало за руком. Ако треба да се докапитализује Прва банка, то је онда политичко питање- закључио је лидер ПзП-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 00:16