Небојша Медојевић / - Небојша Медојевић
26/09/2021 u 10:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Медојевић: Поред све подршке криве владе и лобиста, Ђукановић није успио да закаже састанак са Бајденом

Како је истакао, Ђукановић и његов вишедеценијски посредник за односе са Русијом и руским олигарсима, дипломатама, бебвједносним службама Милан Роћен, није помогао.

И поред подршке Криве Владе и енормног напора лобиста, који су имали неограничена финансијска средства на располагању, Ђукановић није успио да закаже састанак са Предсједником САД-а. Чак ни да се слика. Ни да му махне у пролазу, саопштио је предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић.

Како је истакао, Ђукановић и његов вишедеценијски посредник за односе са Русијом и руским олигарсима, дипломатама, бебвједносним службама Милан Роћен, није помогао.

 - Ђукановић се, изгледа, тешко мири да је постао сувишан терет за запад. Невјероватно је, да послије толико година власти, није схватио интервју бившег Амбасадора САД Вилијама Монтгомерија, намјерно дат у тачно изабраном тренутку и у изабраном медију. Ђукановић је био (са нагласком на прошло вријеме) савезник администрације САД крајем 90-их, када је моћ глобалне дубоке државе била на врхунцу и кад су САД биле једина и неприкосновена глобална сила. То је и врхунац геостратешке политике глобалне дубоке државе коју је одмах послије краја другог свјетског креирао чувено Вијеће  за иностране односе, под контролом и финансирањем Рокфелера и других “богова новца” - навео је он.

Медојевић је додао да основа те геостратешке политике је био принцип да је САД могу било гдје на на планети Земљи, прогласити било шта као свој национални стратешки интерес и “легитимном метом” за дјеловање и употребу свих расположивих средстава.

 - Рокфелерова фондација је финансирала израду чувене “Студије о рату и миру” коју је израдила чувено и злокобно Вијеће за иностране односе која је дефинисала XX вијек као “Америчк заи вијек”. “Ако се утврђени ратни циљеви односе искључиво на енглеско-америчке империјалистичке циљеве, они људима у осталим дијеловима свијета неће бити важни. Треба ИСТИЦАТИ и њихове интересе па ће тако пропаганда бити много дјелотворнија” Меморандум Вијећа за иностране односе упућен Министарству вањских послова САД-а, Студије о рату и миру, 1941. Веома једноставно. Интересе глобалних банкарских нациста треба прво америчкој јавности представити као националне интересе САД-а, а онда и као националне интересе било које земље на свијету - навео је он.

Према његовим ријечима, Ђукановић је био најбољи експонент те нацистицке политике на Балкану од 1998 до 2020. Све му је било допуштено.

 - Пљачкање сопствене државе, шверц цигарета и кокаина, крађе на изборима, претварање Црне Горе у сигурну кућу за највеће свјетске криминалце и бјегунце од правде, прање новца, шверц оружја за ИСИС, трансакције са терористичким организацијама, срастање са руском мафијом, олигарсима и обавјештајним службама, прогон Демократског Фронта…- додао је он.

Медојевић тврди да се свијет драстично мијења.

 - Предсједнички мандата Доналда Трампа освјетљава улогу дубоке државе и излаже њихове интересе, утицаје, актере на свјетло дана. То их чини смртно рањивим. Нјихово дјеловање мора бити тајно. У мраку. Они повлаце конце а њихове лутке марионете плешу по Владама свијета, Централним банкама и мултиратералним организацијама - додао је он.

Он сматра да је Трамп одиграо историјску улогу и артикулисао отпор слободног човјечанства против глобалне дубоке државе.

 - Коришћењем свих средстава, корупцијом, криминалом, тероризмом, биолошким ратом и пландемијом, глобална дубока држава је била приморана на невиђену крађу избора и народне воље у САД-у и Трамп је онемогућен да настави други мандат. Али дух из боце је пуштен и више га нико не мозе вратити. Дубока држава је на апаратима. Свијет препознаје превару и биолошки рат са пландемијом. Сви упиру прстом у глобалну дубоку државу - шачицу моћника који желе да владају свијетом - наглашава он.

Медојевић наводи да Ђукановић као мастодонт не успијева да препозна те промјене и безуспјешно покушава да старим методама дјелује у новим драстично промјењеним условима.

 - И што више покушава постаје све смјешнији и тужнији. Нјегове присталице које су биле уз њега док је имао власт га масовно у тишини напуштају. Нјегови тајкуни који су се обогатили уз његову подршку, док је био на власти, нуде се, такође масовно и у тишини новој власти. Дипломате и лобисти који су се, док је био на власти, утркивали да се сусретну са њим (и то наплате) сада, опет масовно и у тишини, бјеже од њега. Ђукановић је сада безбједносни проблем и његова нарко и дуванска мафија (коју су исти они помагали и од њих узимали велики новац) постаје пријетња виталним националним интересима САД и УК - тврди он.

Медојевић напомиње да, као и сваки велики диктатор, није у стању да препозна промјене и осуђен је као и сваки мастодонт на политичко изумирање и нестајање.

 - Невјероватно је да Ђукановић није размишљао када је планирао представу на Цетињу да ће га барикаде, паљење гума и гађање полицајаца, коштати легитимисања њега и ДПС-а као есктремиста који се за своје политичке циљеве боре насиљем и које су спремне да насиљем спријече људе да мирно уживају своја вјерска права. Товари цигарета и кокаина падају јер су Ђукановић и ДПС сада предмет пажње безбједносних агенција као пријетње интересима западних земаља и пријетња стабилности региона. Чак ни ова слаба, несупјешна, неспособна и њему наклоњена Влада не може да спаси њега и ДПС од политичког краја. То више нијесу ствари политичких одлука. То је једноставно природни процес. Крај… - закључио је лидер ПзП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

27. oktobar 2021 09:38