Небојша Медојевић / - IVAN PETROVIC-IPE
04/12/2021 u 19:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Спајић и Милатовић шверцују податке о броју запослених

Лидер ПзП-а је истакао, да 32.000 више запослених постоjе само у „Power point” презентациjама и „Excell” табелама Мицкеjа и Jакова

Лидер Покрета за промјене, Небојша Медојевић на свом Фејсбук профилу, коментарисао је податке о броју запослених у Црној Гори, истакавши да су министар економског развоја Јаков Милатовић и министар финансија и социјалног старања, Милојко Спајић наследници Мила Ђукановића и Веселина Вукотића које је назвао „убицама економије”. Медојевић је истакао и да министри Спајић и Милатовић имају склоности ка злоупотреби статистике и шверцовању података.

 – Статистика наша дика, што желиш то наслика. Тако ми jе запао за око податак коjи су пласирали Мицкеj и Jаков да у Црноj Гори има 202 хиљаде запослених. Знао сам да се ради о шверцовању података за потребе њихове преваре познате под радним нассловом „Европа сад, Грчка сjутра” или по народски „Провизиjе нама, рачуни Вама”. Наиме у мjесечноm прегледу за септембар Монстат jе обjавио да jе броj регистрованих запослених у периоду 01-8.2021 био 152 хиљаде. Приликом обjављивања истих података у Мjесечном прегледу за октобар одjедном jе недостаjала цифра о броjу запослених – казао је Медојевић.

Он је истакао да након шминкања” и „обраде” у Централном Комитету броj запослених у „дорађеном” мjесечнику броj запослених за период 01-10.2021 порастао за невjероватних 32 хиљада.

– Након „обраде” броj запослених у Црноj Гори jе сад 184 хиљаде. Дакле, Мицкеj и Jаков су уз помоћ „Ексела” и мало апостолске моћи за jедан мjесец „отворили” 32 хиљаде нових радних мjеста. Ако Премиjер може да помjера брда мислима, могу и „Excell апостоли” да измисле 32 хиљаде запсолених. За потребе пропаганде њихове странке, кад већ нема конретних отварања фабрика, и послова, допустено jе и лагати. Али проблем jе што су у лажи кратке ноге. Ако министри овако креираjу „нова” радна мjеста коjа су изгледа резултат „стелт” ( невидљиве) технологиjе, онда можете мислити шта ће радити са опасним и преварантским обећањима за повецањем плата. Може на папиру, на екрану . У „Excell-у” – поручио је Медојевић.

Медојевић је поручио и да су министри опет посегнули за омиљеном комунистичком пропагандом коjа се управо заснива на лажима и фатаморганама статистике, показуjе и прости увид у извршење буџета за период 01-10.2021.

– У периоду 01.10.2021 наплаћено jе на име пореза на доходак грађана само 96 милиона еура, што jе 20 милиона мање од плана коjи jе био 116 милиона. Ако jе истина да се у септембру и октобру отворило нових 32.000 радних мjеста , онда jе и приход буџета за име пореза на зараде морао бити већи од планираних 116 милиона. А приход по овом основу jе мањи за 20 милиона еура од планираног у Буџету за 2021. Ако jе броj запослених за само два мjесеца порастао за преко 20 одсто , онда би и наплата пореских прихода по том основу требала да буде макар 20 одсто већа, а не мања – оцијенио је Медојевић.

Како даље наводи, очигледно да тих 32.000 постоjе само у „Power point” презентациjама и „Excell” табелама Мицкеjа и Jакова.

– Колико су ово радили на брзину , толико су се упетљали у фризирање броjева и надувавање броjа запослених да су заборавили да исконтролишу податке за исти период. Наиме у у мjесечном прегледу за септембар пише да jе за период 01.-08.2021 запослено 152 хиљаде људи, али у фризираном Мjесечном прегледу пише да jе у истом Периоду (01-08.2021) радило чак 193 хиљаде људи 39.000 више. Цирибу- Ћириба Кад други пут шверцуjете и обмањуjете народ, помислите макар да има неко ко то прати и ко чита. Не лажите више ако бога знате – казао је Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 12:17