/ Небојша Медојевић - фото: Иван петровић
22/06/2021 u 11:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Уколико Демократе не прихвате договор, ДФ треба да бојкотује "Криву Владу"

Парламентарна већина, поручује, треба да се договори о трајању такве Владе, али не дуже од годину дана, јер је довољно драгоцјеног времена изгубљено

Предсједник "Покрета за промјене" Небојша Медојевић саопштио је да од тренутка када је "Криви формирао своју изборну листу за изборе у Никшићу", он је престао да буде нестраначка личност и постао је политичар.

- Само тим политичким потезом преварио је ДФ, али и Митрополита Амфилохија који је лидерима ДФ-а тврдио да је Кривокапић, универзитетски професор и ванстраначка личност. И не само то, Криви политичар је на изборима у Никшићу ушао у коалицију са Демократском Црном Гором и тако издао изборну листу на чијем је челу био на изборима 30.08.2020. - навео је Медојевић.

Истакао је да формирањем коалиције Кривог (Здравко Кривокапић) политичара и Демократа, Влада је учествовала на изборима у Никшићу и подржала Демократе које у Парламенту имају само девет посланика, а против ДФ-а који у Парламенту има 20 посланика.

- Влада је и јавно и тајно подржзала “своју” листу а, Министар финансија (наравно због финансија) је био шеф изборног штаба коалиције Кривог и Алексе. Већ тада је било јасно да је Крива Влада изгубила политички легитимитет. Преварила је 2/3 посланика који су је гласали, издала бираче који су гласали листу ЗБЦГ. Већ тада сам се залагао за ускраћивање повјерења Влади и разговор са парламентарном већином о формирању нове Владе која би била састављена у складу са вољом бирача на изборима- истакао је Медојевић.

Политички је, како тврди, нелогично и штетно да ДФ подржава у Парламенту Криву Владу која све своје капацитете користи у политичкој борби против ДФ-а.

- Уколико Демократе, које су у тихој коалицији са Кривим и УРА, која је дио Владе, не прихвате поштени договор о новој Влади, ДФ је требао да бојкотује Криви Владу и да не гласа ни за један њен предлог. Тако би се створила криза Парламента и онемогућио Алекса да са девет посланика уцјењује 26 посланика коалиције ЗБЦГ и спречава неопходне реформе у демонтажи ДПС режима- поручио је Медојевић.

Навое је и да ако "Алекса и Вијести и даље подржавају Криву Владу и не желе договор о новој Влади на бази изборног резултата", треба рјешавати политичку кризу формирањем Владе изборног повјерења.

- Која треба да уради следеће ствари: Организује традиционални попис и очисти бирачки списак од фантом бирача, Постави нови менаџмент РТЦГ који неће бити под контролом ниједне партије, а посебно  ДПС-а и изабере независног и непристрасног СДТ-а који ће спријечити изборне крађе и куповину бирача у кампањама- казао је Медојевић.

Парламентарна већина, поручује, треба да се договори о трајању такве Владе, али не дуже од годину дана, јер смо довољно драгоцјеног времена изгубили.

- Ова невиђена политичка превара бирача и издаја је оставила Криву Владу и без зрнца политичког легитимитета, а након смјене Лепосавића и без подршке у Парламенту. Зато су избори једино политички коректно и одрживо решење. Оставка Кривога би допринијела разрешењу кризе, али за оставку треба имати прст образа, част и достојанство, а Криви то нема. Превише воли новац, који је почео да пристиже у огромним количинама. А то је његова мјера државничке одговорности и личне части- нагласио је Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 14:59