Меморандум о сарадњи / -УРА
18/12/2021 u 10:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Меморандум о сарадњи корак ка афирмациjи ЕУ интеграциjа

Без диjалога смо оковани неповjерењем, коjе води у општедруштвену регресиjу и убиjа наду у прогрес и помирење. Диjалог не значи да ће оно што jе децениjама скривано, пљачкано и убиjано остати некажњено, сматраjу у Цивису

Меморандум о сарадњи, чиjи су потписници Грађански покрет УРА, савез грађана Цивис, Социjалистичка народна партиjа и мањинске странке, важан jе корак ка афирмациjи процеса европских интеграциjа, саопштено jе из Цивиса.

Из Цивиса су оциjенили да Меморандум, како су рекли, ставља тачку на период ћутања и бескраjног таворења, а отвара врата диjалогу, као апсолутноj неопходности и примарноj вриjедности демократског дjеловања.

“Без диjалога смо оковани неповjерењем, коjе води у општедруштвену регресиjу и убиjа наду у прогрес и помирење. Диjалог не значи да ће оно што jе децениjама скривано, пљачкано и убиjано остати некажњено”, сматраjу у Цивису.

Они су навели да jе Меморандум од изузетног значаjа зато што окупља грађанске структуре и мањине, подстичући на таj начин европске вриjедности као и мултиетнички и мултивjерски склад.

Како су додали, афирмациjа грађанских вриjедности jе корак наприjед ка демократизациjи друштва, афирмациjи Устава и интеграциjи мањина у друштвено-политичке процесе.

“Одбацуjући брзоплете и политикантске спекулациjе о суштини Меморандума, jавност подсjећамо да се Цивис, од оснивања, залаже за грађанску Црну Гору у коjоj има мjеста за све народе и вjероисповиjести”, рекли су из Цивиса.

Они су поручили да различитости разумиjу као предност коjа ће, кроз афирмациjу Меморандума и сарадњу његових потписника, дониjети корист свим грађанима.

“Циjенимо да ће Меморандум подржати сви коjи су за економски развоj, демократиjу, европски пут и владавину права у Црноj Гори”, навели су из Цивиса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 11:54