Зграда у којој је смјештено Министарство екологије, одрживог развоја и туризма / - епа.орг.ме
27/10/2021 u 14:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МЕППУ Марковићу: За нас је Црна Гора домовина, а за Вас је била имовина

Како напомињу, најтужнији податак од 30 година владавине ДПС-а је одлазак преко 20. 000 младих из наше најсјеверније општине

Када нас бивши премијер, истакнути члан партије која је утемељивач црногорског криминала и корупције, иза којих је остао велики број криминалних кланова и нерашчишћених убистава, негативно коментарише, онда је за нас то највећа похвала, навели су из Министарства екологије просторног планирања и урбанизма. Поручили су да су градови Црне Горе и Црна Гора за њих домовина, док је за бившег премијера Душка Марковића имовина.

Марковић је раније поручио министру Ратку Митровићу да само настави по агенди коју је већ предводио.

 - Запитали смо се да ли Марковић можда има амнезију, мада, знајући да се ближе локални избори, свјесни смо да је ово потез очајника који мисли да га и даље неко подржава, па се медијски експонира. Зна добро црногорска јавност ко је ојадио Црну Гору, а Пљевља уништио и опљачкао за баснословне паре, али се Душко Марковић прави незнавен. Па ево да га подсјетимо какав је био однос Демократске партије социјалиста према Пљевљима и да за вријеме ваше владавине нису нестајали само радијатори - поручили су из Митровићевог ресора.

Како напомињу, најтужнији податак од 30 година владавине ДПС-а је одлазак преко 20. 000 младих из наше најсјеверније општине.

 - Је ли то показатељ  успјешности? Подсјетићемо Вас, иако се само правите да сте заборавили, да су Пљевља за 30 година  власти Ваше партије постале најзагађенији град Европе. Јесте ли и на то поносни? Шта је са мрежом мјерних станица за квалитет ваздуха и зашто грађани информације о загађењу ваздуха добијају тек након 15 дана, а не у реалном времену - упитали су из Министарства.

Потом, питали су Марковића је ли заборавио да је, прије него сте ви из ДПС-а дошли на власт, само у сектору шумарства у Пљевљима радило преко 3000 људи?

 - Због Вас и Ваше партије тај број је данас од 10 до 15 пута мањи. Сјећате ли се колико сте стотина кубних метара дрва дијелили партијским истомишљеницима пред изборе и на тај начин не само дискриминисали грађане Пљеваља и  стварали раздор међу њима, већ и директно утицали на уништење шумских екосистема и природе Црне Горе. Сјећате ли се какав сте посао направили са, по злу чувеној, Вектри Јакић? Знате ли чије сте џепове пунили из Рудника Угља - наводе они.

Из Министарства су напоменули да се на срећу грађана Пљеваља промијенио однос државне власти према овом граду, те гарантујемо да ћемо чинити и учинити све да Пљевља дигнемо из пепела, у којем га је оставила ДПС Влада.

 - За нас су сваки град у Црној Гори и Црна Гора домовина, а за Вас су  били имовина. Када нас бивши премијер, истакнути члан партије која је утемељивач црногорског криминала и корупције, иза којих је остао велики број криминалних кланова и нерашчишћених убистава, негативно коментарише, онда је за нас то највећа похвала. Запитали смо се да ли Марковић можда има амнезију, мада, знајући да се ближе локални избори, свјесни смо да је ово потез очајника који мисли да га и даље неко подржава, па се медијски експонира - наводе даље

Из Митровићевог ресора поручују да црногорска јавност добро зна ко је ојадио Црну Гору, а Пљевља уништио и опљачкао за баснословне паре, али се Душко Марковић прави незнавен.

 - Па ево да га подсјетимо какав је био однос Демократске партије социјалиста према Пљевљима и да за вријеме ваше владавине нису нестајали само радијатори. Знате ли чије сте џепове пунили из Рудника Угља? Сјећате ли се цементаре, Превоза Пљевља, Монтера, Грађевинара, војне фабрике и да не набрајамо даље? Колико сте спортских клубова угасили у Пљевљима? Колико сте сеоских школа затворили? Каква је путна инфраструктура у Пљевљима? Да ли уопште знате колико сте новца и природних богатстава изнијели из Пљеваља? Ако Вам је ово успјех, свака Вам част на врхунски постигнутим резултатима и систематичности у приступу, јер је ово стварно примјер систематског уништавања.  То ће грађани Пљеваља, сигурно, знати да цијене - закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:14