ЗОРАН МИКИЋ / - ФОТО: ГП УРА
16/04/2022 u 20:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Микић: Данијела Ђуровић кандидат за предсједницу Скупштине Црне Горе

Извршни директор Грађанског покрета УРА је казао да једино ДПС и ДФ не виде у новој влади, мада је сада све извјесније да ни СД неће бити дио нове владе. Најавио је да ће Влада вјероватно имати 20 ресора и три потпредсједника.

Извршни директор Грађанског покрета УРА Зоран Микић рекао је да, према информацијама које је добио од Социјалистичке народне партије (СНП), кандидат за предсједницу Скупштине Црне Горе требало би да буде посланица те странке Данијела Ђуровић. Он је рекао да је по политичком споразуму то мјесто припало СНП-у.

Микић је у емсији "Слободна зона" на ТВ Прва рекао да се нада да ће мандатар и лидер покрета УРА Дритан Абазовић прије православног Васкрса предати захтјев за сазивање сједнице парламента, и саопштити јавности састав нове владе, преноси портал РТЦГ.

- Надам се да ћемо након православног Васкрса имати сједницу парламента - рекао је Микић. 

Он је казао да једино ДПС и ДФ не виде у новој влади, мада је сада све извјесније да ни СД неће бити дио нове владе.  Најавио је да ће Влада вјероватно имати 20 ресора и три потпредсједника. 

Микић је подвукао да се мора стати на крај подјелама и да ниједна партија не треба да има баријеру да унапријед каже да неће са неким да чини власт. 

"Вријеме је да се граде мостови сарадње. До јесени ове године морамо да одблокирамо Уставни суд“, истакао је Микић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 01:47