Милачић / -Фото: Дан
10/09/2021 u 11:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић Абазовићу: Увриједио си православце, недостојан си функције

Безбједносни сектор је омануо, нисам вас гласао да бисте се бавили уцјенама, поручио је вицепремијеру предсједник Праве Црне Горе

Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић поручио је потпредсједнику Владе Црне Горе Дритану Абазовићу да је у синошњем интервјуу увриједио православни и литијски народ у Црној Гори.

- То најискреније, нисам очекивао од вас. Казали сте, у једном потпредсједника Владе недостојном маниру, да је доста више, двије године приче „црква, црква, црква, црква...“, као да смо ми двије године то радили из досаде, као да је то Митрополит Амфилохије радио тек онако, а не што смо као народ били притјерани уз зидове наших цркава и својим тијелима бранили и одбранили сопствене светиње, а наш Митрополит Амфилохије за то дао и живот- казао је Милачић. 

Додао је да је Абазовић синоћ заправо уцјењивао самог себе и све грађане Црне Горе.

- Нисам вам дао глас, када сам вс и ја у Скупштини бирао за Потпредсједника, да би се бавили уцјенама, уцјенама прве слободне Владе Црне Горе без ДПС-а. Дао сам вам глас да би се понашали како и доликује правом потпредсједнику неке Владе, а то, између осталог, подразумијева и елементарно поштовање хијерархије. Нисмо вам дали глас да јавно оговарате, дали смо вам глас да будете озбиљан политичар, који чува нашу Владу, па и кад је у мањини, у њој. Казали сте синоћ да сте ту да браните националне интересе Црне Горе, те да нећете прихватити да било ко, па и Премијер, ради нешто супротно националним интересима. Ви, дакле, као Потпредсједник Владе, инсинуирате да Ваш надређени – онај који Вас је уз енормне притиске, поставио на то мјесто – ради нешто супротно националним интересима. Господине Абазовићу, да оно вече, 4. на 5. септембра, није било онакве улоге Премијера, а Ви то одлично знате, али ко зна из којих разлога нећете јасно да кажете, национални интереси Црне Горе били би погажени и данас не би имали чиме да се похвалите, и Ви, и сви ми. Да није било онакве улоге Премијера од заштите Устава и ове земље, оно кључно вече, не би било ништа- истакао је Милачић. 

Абазовићу је такође поручио да је његов безбједносни сектор, у највећој кризној ситуацији у овој земљи омануо.

- Не само да је омануо, већ постоје основане индиције, али о томе ћемо након истрага, да је било ријечи о једној врсти пуча у безбједносном сектору. Како другачије описати – а то синоћ нисте ни споменули – када један од првих људи безбједносног сектора отворено и недвосмислено одбије да поступи по Премијеровом обавезном упутству у ком га позива да испоштује упуте Вијећа за националну безбједност. Како другачије описати када један од кључних људи безбједносног ланца прекида тај ланац, више сати одбијајући да поступи, до те мјере да отворено нуди оставку.  Нико не спори досадашње резултате челника безбједносног сектора, један сам од оних који су то стали истицали. Међутим, све претходно, па и заплијена тону и по кокаина, чиме ових дана браните безбјесносни сектор, па и сопствену одговорност за 4. и 5. септембар неупоредиво је небитно и недостојно поређења у односу на фијаско тог истог безбједносног сектора у тренутку суочавања са пучем у земљи. Све ово вам не би јавно писао да ствар није одвећ озбиљна и увелико у домену јавног - синоћњим наступом показали сте да сте политички недорасли и вођења безбједносног сектора, али и мјеста потпредсједника Владе Црне Горе- закључио је Милачић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:41