Милачић / Фото: Права ЦГ
11/11/2021 u 20:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачићева партија: Нећемо повући ниједан потез који ће ићи на руку ДПС-у

Нећемо бити партнери у рушењу било којег дијела власти са организованим криминалом и његовим сателитима, поручују из Праве Црне Горе

Права Црна Гора, на челу са Марком Милачићем, одржала је вечерас сједницу Предсједништва са које је поручено да је ова партија потпуно посвећена дијалогу у оквиру парламентарне већине и да неће бити партнери у рушењу било којег дијела власти са организованим криминалом и његовим сателитима.

- Права Црна Гора је поносна што је од изборне побједе, преко изгласавања Владе Црне Горе прошлог децембра, па до данас константно водила и води стабилну политику заштите изборне воље грађана, без лутања и калкулантства, без пријетњи и уцјена, без рушења и дестабилизација, без незрелости и неозбиљности. То је тако зато што имамо јасан циљ, а то је да будемо зрео и одговоран конституент нове власти, а не незрела владајућа опозиција. Док су поједини од првог дана конституисања у три деценије прве Владе Црне Горе без ДПС-а изабрали да је дестабилизују и руше, Права Црна Гора од првог дана, па и прије њега, изабрала је конструктивност, дубоко вјерујући да једино тако морамо штитити вољу грађана, упркос бројним незадовољствима, којих увијек има, нарочито након три деценије несмјењивости власти- наводе у саопштењу Праве. 

Тврде да је због оваквог политичког приступа Права мјесецима је на мети бруталних пропагандних напада.

- И то доминантно од оних политичких субјека којима смо први и несебично, у сусрет формирања предизборне коалиције, пружили руку и прихватили расподјелу мандата по којој смо добили далеко мање од појединих од којих имамо значајно већу подршку грађана Црне Горе и од којих смо дали далеко већи допринос у току цјелокупне кампање. Оваква рушилачка и деструктивна политика, како по шире политичке процесе, тако и према Правој Црној Гори - која се, узгред, и када се највише није слагала, није, нити ће се бавити сличним стварима – продукт је свијести, која не жели да прихвати различитости. Таква политика зарад ужих партијских интереса није, рецимо, спремна да прихвати капитални пројекат за бољи стандард грађана Црне Горе, пројекат који на одржив начин гарантује повећање минималне зараде са 250 еура на 450 еура, као и повећање свих зарада за 17 посто. Таква политика и питање буџета, круцијално питање свих грађана Црне Горе, подређује партијским калкулацијама. Права Црна Гора није и не жели да буде дио деструктивних и рушилачких похода према било којем дијелу нове власти- истичу из ове партије. 

image

Са сједнице

Фото: Права ЦГ

Додају да вјерују да је дијалог једино решење.

- Нарочито свјесни комплексности природе парламентарне већине, што нас све заједно обавезује на додатну зрелост, стабилност и одговорност. Права Црна Гора неће повући нити један потез који би могао поћи на руку ДПС-а, а учествовање у дестабилизацији нове власти је свакако то. Предсједништво Праве Црне Горе поручује свакоме ко, избјегавајући договор, планира да прави нову парламентарну већину са организованим криминалом и његовим сателитима да би се на тај начин уписао у историју, као издајник највеће побједе народа у модерној историји Црне Горе. Свако онај од 41 посланика парламентарне већине који на то и помисли, из које год коалиције парламентарне већине долазио, брутално је преварио народ Црне Горе и његову већинску вољу- Права Црна Гора, коначно, јесте и увијек ће бити партнер за договор, јер нас на то обавезује величанствена прошлогодишња побједа, а свим садашњим и будућим иницијаторима деструктивне и рушилачке политике према било којем дијелу нове власти, поручујемо да Права Црна Гора није и неће бити адреса за то- закључује се у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:39