Марко Милачић / - фото: Права Црна Гора
15/12/2021 u 15:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Меморандумом дата рука спаса Ђукановићу, прегажена је изборна воља грађана

Према ријечима Милачића, ДПС сигурно нема коалициони потенцијал да се завуче у редове парламентарне већине

Предсједник Праве и посланик у Скупштини Марко Милачић на данашњој сједници Одбора за политички систем, правосуђе и управу осврнуо се на данас потписан Меморандум о сарадњи између појединих партија парламентарне већине и опозиционих партија.

 - Данас се догодило брутално прекрајање изборне воље грађана, потписивањем Меморандума са опозицијом. Није овдје ријеч о представницима “мањина”, јер је мање битно да ли је неко Бошњак, Црногорац, Србин или слично - већ да ли је неко сарађивао са организованим криминалом. Данас је потписан Меморандум потпредсједника Владе са опозицијом. И то се дешава када? Два дана након што је та опозиција доживјела највећи дебакл послије 30. августа и 5. септембра - навео је он.

Умјесто, како је додао, да се окренемо нама, нашим меморандумима, нашим сарадњама, нашем дијалогу, нашем компромису, да ојачамо колико можемо, не, два дана послије тог дебакла, дио парламентарне већине и потпредсједник Владе пружају руку спаса ДПС-у.

 - Данас добијамо моралне придике о грађанској Црној Гори, о демократској Црној Гори, о антифашистичкој Црној гори, о демократији. Од кога? Од оних људи са којима је потписан овај Меморандум, од оних људи који тридесет година чувају режим Мила Ђукановића.  На данашњи дан на један најотворенији начин аболира се организовани криминал и прави велика политичка прекретница. Грађани који су гласали парламентарну већину нам нису дали мандат да правимо коалиције са ДПС-ом, јер ово данас је својеврсна коалиција са ДПС-ом - тврди он.

Према ријечима Милачића, ДПС сигурно нема коалициони потенцијал да се завуче у редове парламентарне већине.

- Урадили су то са бока, преко лидера националних мањина. Ја то не прихватам. Нисмо за то добили мандат од грађана. Добили смо мандат да се договоримо, а нисмо добили мандат да правимо Меморандум о сарадњи са Ђукановићевим стратешким партнерима. Они људи који су то данас урадили, из редова парламентарне већине, су прегазили црвену линију - додао је он.

Подсјећа, ово се дешава три мјесеца након окупљања опозиције, тј. 15. септембра се окупила опозиција, на челу са Милом Ђукановићем, на којем су били и потписници данашњег меморандума са стране опозиције, и тада су зацртали стратешки пут опозиционе политике, када су зацртали пит за рушење изборне воље грађана. 

 . Ово данас је индиректно управо плод тог договора у канцеларијама ДПС-а. Ово је дио лобистичког плана Мила Ђукановића - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 19:21