Милачић и Спајић / - Милачић и Спајић
17/11/2021 u 14:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић са Спајићем: Пројекат "Европа сад" има безрезервну подршку Праве ЦГ

- Зато позивам све на стабилизацију друштвено-политичких прилика, јер нас на то обавезују овако важни пројекти за добробит свих грађана - додао је он

Посланик у Скупштини и предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић и министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић састали су се и разговарали о најактуелнијим темама из области овог Владиног ресора. 

Милачић је истакао капиталну важност пројекта „Европа сад“:

 - Права Црна Гора и ја лично више пута смо истицали, па и сада то чиним, пуну подршку овом, за Црну Гору, изразито важном програму пореске реформе, јер он гарантује снажан корак напријед у побољшању стандарда грађана, али и свеукупног привредног амбијента.  Повећањем минималне зараде са 250 еура на 450 еура, као и повећање зарада за 17%, тектонска је промјена која ће са собом повући и многе друге промјене. Мотивисање младих људи да остану у Црној Гори императив је нове власти и радује ме што је и овом реформом министар Спајић на то ставио снажан фокус. У томе има и имаће пуну и безрезервну подршку Праве Црне Горе и моју лично - поручио је Милачић.

Како је истакао, у овом тренутку цијело друштво, а нарочито парламентарна већина, мора дати снажну подршку овом програму за бољи стандард грађана, како би омогућили да грађани већ од фебруара осјете значајан бољитак.

 - Зато позивам све на стабилизацију друштвено-политичких прилика, јер нас на то обавезују овако важни пројекти за добробит свих грађана - додао је он.

Милачић се осврнуо и на предлог буџета који је стигао у скупштинску процедуру.

 - Усвајање буџета увијек, а нарочито у овом изазовном периоду за Црну Гору, од круцијалног је значаја за државу и грађане. Надам се да ћемо сви њему приступити крајње одговорно без политиканства, уцјена и блокада, јер би на тај начин уцјењивали и блокирали грађане. Права Црна Гора ће се према питању буџета, чијој анализи смо већ приступили, однијети конструктивно и без било каквих калкулација и уцјена - нагласио је Милачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:17