Марко Милачић / - Марко Милачић
19/12/2021 u 14:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић СНП-у: Беране неће бити колатерална штета вашег меморандума

Тврди да ће се спашавање Црне Горе поново десити у Беранама, а онда и у читавој Црној Гори

Предлог Закона за одгађање избора у Беранама и Улцињу, који су поднијели посланици СНП-а, у контексту Берана у функцији је наставка прекрајања изборне воље већине која је започета  потписивањем Меморандума, па ко хоће да изда Беранце нека преговара са Ђукановићем да му за изгласавање овог кукавичјег Закона позајми неколико гласова својих коалиционих, стратешких партнера, поручио је предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић.

Како наводи иза ове СНП-ове иницијативе стоји само жеља да се након потписаног Меморандума побјегне од грађана Берана.

 - Дали смо ДПС-у да шенлучи изборима на Цетињу, нисмо се сложили у већини, а гушимо Беране које је донијело слободу. Када већ Цетиње, Мојковац и Петњица нису одгођени, нарочито не треба ни Беране. Права Црна Гора неће издати срце Васојевића, Беране, које се прво слободарски побунило и заискрило слободу за читаву Црну Гору. Ако дође до гласања, Права Црна Гора па и ја лично, тог дана бићемо са Беранцима, у Беранама, на улици, а никако, како се жели овим предлогом Закона бјежати од њих - каже Милачић

Додаје да “тамо гдје је све почело тамо ће се и завршити”.

 - Беране је данас прекретница изборне побједе 30. августа. Господо из СНП-а, нећемо вам дозволити да Беране буде колатерална штета вашег Меморандума са Ђукановићевим стратешким партнерима. Нећемо вам дозволити да вам Беране буде монета за поткусуривање, да вам Васојевићи буду карта у вашим закулисним покерашким политичким играма. Нећемо вам дозволити да побјегнете из Берана, након што сте Меморандумом Беране погазили. Мораћете да погледате Беранце у очи на редовним изборима, ако је за то, након потписаног Меморандума, остало политичке петље. Нећемо вам, господо из СНП-а, дозволити да Мојсија Зечевића замијените Меморандумом - навео је он.

Према његовим ријечима, питање је времена када ће сви они који пију “чај од нане” – а заправо за грађане отровни чајгажења изборне воље – са Ђељошајем, Јановићем и Ђукановићем, добити сурову политичку рампу од грађана.

 - Грађани Црне Горе, али и Берана, неће бити таоци политичких закулисних игара СНП-а у име наводних првоборачких заслуга, наводне лојалности и декларативног патриотизма. За све постоји жута и црвена линија, али постоји и провалија у коју Црну Гору гура Меморандум, који нема само потписнике, него и политичке бенефицијаре који су поред ДПС-а и на страни већине - каже Милачић.

Тврди да ће се спашавање Црне Горе  поново десити у Беранама, а онда и у читавој Црној Гори.

 - Ако смо претходних 30 година могли гледати и оправдавати разне фазе и сумњиве поступке политичких актера, не можемо гледати рушење власти и издају слободе коју смо освојили. Грађани ће дебело казнити све који учествују у активности трговине вољом грађана. Урадићемо све што треба да корупција заувјек буде забрањена политичка опција и код националних и код грађанских политика, а поготово код “заслужних” првобораца и”неукаљаних” новобораца. Права Црна Гора зна шта треба да ради и у овоме ће бити глас и снага грађана који славе 30. август, који су огорчени Меморандумом и који ће до краја остати на бранику слободе и освојене побједе -  поручује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 16:48