Jakov Milatović i Zoran Milanović / - KABINET PREDSJEDNIKA CRNE GORE
04/09/2023 u 14:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović: Ne vidim ništa što bi pokvarilo odnose Hrvatske i Crne Gore

Na dnevnom redu sastanka Milatovića i Milanovića našla su se otvorena pitanja među kojima i aktuelno pitanje broda "Jadran"

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je izjavio nakon susreta sa crnogorskim predsjednikom Jakovom Milatovićem da je veoma važno da se odnosi grade, njeguju, da se odolijeva svim hirevima dnevne politike koji u pravilu imaju učinak da pokvare odnose.

- Ne vidim u ovom trenutku ništa što bi pokvarilo odnose Hrvatske i Crne Gore. Države koje su primljene u NATO, a koje se na neki način odugovlače u njihovom ulasku u EU-u, su zapravo države koje se svjesno i neodgovorno žrtvuju. Kako neke države koje su ušle u NATO još uvijek nisu ni blizu ulaska u EU? To ne može biti ničim drugim izazvano osim bijegom od rješenja. Ako ti je vojska na nivou da možeš biti član NATO-a, kako ne možeš premostiti neslućene prepreke i postati članica EU-a? To je stvarnost u kojoj živimo i u tom smislu imate moju podršku - kazao je Milanović obraćajući se Milatoviću na konferenciji za štampu.

Kako HRT piše na svom portalu, na dnevnom redu sastanka Milatovića i Milanovića našla su se otvorena pitanja od kojih je aktuelan brod "Jadran".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

14. maj 2024 03:53