Jakov Milatovic, predsjednik Crnoj Guro / LAZAR RUZIC
12/10/2024 u 15:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Država je dužna da stvori sigurno okruženje za našu djecu

Povodom sve učestalijeg vršnjačkog nasilja u školama predsjednik države Jakov Milatović oglasio se na mreži X apelujući na" sve društvene činioce da preuzmu odgovornost i djeluju odmah".

- Učestali slučajevi vršnjačkog nasilja u školama, kojima svjedočimo ovih dana, duboko pogađaju naše društvo i bude zabrinutost za sigurnost naše djece. Vrijeme je da se svi, od roditelja, nastavnika, do donosilaca odluka ozbiljno suočimo s ovim rastućim problemom. Apelujem na sve društvene činioce da preuzmu odgovornost i djeluju odmah - poručio je MIlatović.

Kako je istakao, naša djeca zaslužuju sigurnost, podršku i zaštitu, a porodice koje se suočavaju s ovim izazovima ne smijemo ostaviti same.

(VIDEO) Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Podgorici: Učenika udaraju u glavu i tijelo, prisutni snimaju

- Potrebne su nam hitne mjere u oblasti prevencije, edukacije i suzbijanja vršnjačkog nasilja. Pooštravanje kazni za maloljetničku delinkvenciju i vršnjačko nasilje kao i uvođenje školskog policajca su samo neke od mjera koje je potrebno hitno razmotriti. Država je dužna da stvori sigurno okruženje za našu djecu - zaključio je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. oktobar 2024 15:51