/ - JAKOV MILATOVIć- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
27/01/2024 u 17:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Izborom VDT-a napravljen iskorak ka uspostavljanju pravednijeg društvu

Naš cilj je jasno definisan: snažna, stabilna i demokratska Crna Gora, utemeljena na vladavini prava i pravdi, poručio je predsjednik

Izborom VDT-a napravljen je iskorak ka daljem jačanju pravosudnog sistema, odlučnijoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i u krajnjem uspostavljanju pravednijeg društva, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je kazao da je izbor Milorada Markovića za vrhovnog državnog tužioca značajan dan za Crnu Goru i izgradnju naših demokratskih institucija.

(VIDEO) Marković izabran za vrhovnog državnog tužioca



- Širokim konsenzusom u Parlamentu izabran je Vrhovni državni tužilac, nakon skoro pet godina v.d. stanja. Time je učinjen ključni korak u jačanju vladavine prava i sprovođenju pravde u Crnoj Gori, ali i dokazana sposobnost naše zemlje da prevaziđe podjele u ime zajedničkog javnog dobra- kazao je Milatović.

- Ovim dokazujemo posvećenost demokratskim principima i evropskim standardima koje ističem od početka svog mandata, kako bi u najkraćem roku postali dio evropske porodice i prva naredna članica EU. Napredujemo snažno, sa uvjerenjem u bolju budućnost, ujedinjeni u našim evropskim težnjama i ciljevima. Naš cilj je jasno definisan: snažna, stabilna i demokratska Crna Gora, utemeljena na vladavini prava i pravdi- zaključio je predsjednik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. maj 2024 19:59