Vojska Crne Gore, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
23/10/2024 u 13:24 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović o smjeni Lazarevića: Komisija potvrdila neispravnost odluka ministra odbrane, on je samo predlagač

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je u odgovoru na pitanje novinara, povodom situacije oko načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Zorana Lazarevića, da je Komisija odgovorm na žalbu potvrdila da je odluka ministra odbrane pogrešna i da je ministar samo predlagač a ne i član Savjeta za bezbjednost i odbranu.

Povodom Savjeta za odbranu i bezbjednost, kazao je da po Ustavu Crne Gore predsjednik države predsjedava savjetom. Dodao je da će  sazvati sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost kada se za to steknu uslovi. 

Komisija za žalbe poništila Krapovićevo rješenje o prestanku aktivne službe generala Lazarevića

-Ministar odbrane nije član savjeta. Odluka je u potpunosti na Savjetu. Želim da izrazim sledeću činjenicu koja se tiče odluke Komisije na žalbu u odnosu na pitanje načelnika generalštaba, koja je potvrdila neispravnost odluka ministra odbrane, koje su bile suprotne stavu Savjeta za bezbjednost i odbranu - istakao je Milatović.

Lazarević: Krapović urušava borbenu gotovost VCG

On se osvrnuo i na, kako je kazao, iznošenje informacija sa sjednica Savjeta, to dodaje da nije u skladu sa poslovnikom.

- Mislim da se na taj način od pojeinaca koji bivaju pozvani da učestvuju u rad samog Savjeta urušava ugled Savjeta, Vojske Crne Gore i to nije dobro za kredibilnost zemlje u okviru našeg NATO članstva. Na taj način, ti pojedinci isključuju sebe u rad Savjeta u budućnosti -  ukazao je predjesnik.

On je apelovao i da  Vlada da što prije predloži ambasadora pri NATO-u.

Crnoј Gori nedostaјe 21 ambasador - Ivanović za "Dan": Postoјi napredak, pokazati državničku odgovornost

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. oktobar 2024 13:31