Milatović odlikovan / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
01/07/2024 u 17:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović odlikovan medaljom „Mihai Eminescu“ i titulom počasnog člana Međunarodne akademije

Predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću danas je uručena medalja “Mihai Eminescu” za zasluge u nacionalnoj i svjetskoj kulturnoj djelatnosti i dodijeljena mu je titula počasnog člana Međunarodne akademije „Mihai Eminescu“.

To je saopštila Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore.

U saopštenju za medije navodi se da Milatović je primio rumunsku delegaciju na čelu sa gradonačelnicom Krajove Lijom Olgucom Vasilesku i predsjednikom regiona Dolj Kosminom Vasileom.

- Tom prilikom, predsjedniku Milatoviću je uručena medalja “Mihai Eminescu” za zasluge u nacionalnoj i svjetskoj kulturnoj djelatnosti i uručena mu je titula počasnog člana Međunarodne akademije „Mihai Eminescu“ - kaže se u saopštenju.

Milatović je članovima rumunske privredne delegacije zahvalio na odlikovanju, istakavši da ova “posjeta ima veliki značaj za unaprjeđenje bilateralne ekonomske saradnje dvije države”.

- Posjeta je potvrda odličnih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Rumunije - kazao je predsjednik  te dodao da posjeta otvara mogućnosti za snaženje investicione aktivnosti, posebno u sektorima turizma, energatike i industrije. 

Iz Službe su naveli da Milatović je ukazao  i na dosadašnji značaj podrške Rumunije našem evropskom putu, dodajući da očekuje da će ona i u narednom periodu biti nastavljena.

Predstavnici rumunske privrede su izrazili zadovoljstvo susretom sa Milatovićem, ocijenivši da današnji sastanak “doprinosi daljem snaženju međudržavnih političkih i kulturnih veza Crne Gore i Rumunije”.

Navodi se da današnji sastanak dolazi nakon uspješne zvanične posjete predsjednika Milatovića Rumuniji sredinom marta ove godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 17:09