Milatović sa ambasadorom Kolumbije / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
25/01/2024 u 16:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Predsjednik je ambasadore podsjetio da je Crna Gora istakla kandidaturu za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN, za period 2026-2027 i zatražio podršku Crnoj Gori od država koje oni predstavljaju

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora: Ignacija Enrike Ruiza Peree, ambasadora Republike Kolumbije, Edgarda Pereza Alvana, ambasadora Republike Peru i Kristin Melsom, ambasadorke Kraljevine Norveške.

- U odvojenim razgovorima sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, predsjednik Milatović poželio im je dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama - saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

image

Milatović sa ambasadorkom Norveške

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

Tokom sastanaka, kako se navodi, konstatovani su dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za jačanje saradnje na bilateralnom planu.

Uz zahvalnost predsjedniku Milatoviću na prijemu, ambasadori su poručili da će tokom trajanja svojih diplomatskih mandata doprinositi daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

image

Milatović sa ambasadorom Perua

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

- Predsjednik je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore: članstvom u Evropskoj uniji, jačanjem kredibilnosti Crne Gore kao članice NATO saveza i dobrosusjedskih odnosa - dodaje se u saopštenju.

On je ambasadore podsjetio da je Crna Gora istakla kandidaturu za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN, za period 2026-2027 i zatražio podršku Crnoj Gori od država koje oni predstavljaju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:59