/ - SKRINšOT: RTCG
26/05/2023 u 13:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Rastom plata zaustaviti migraciju radnika ka EU

Istakao je da raduje što će ekonomska aktivnost dodatno biti stimulisana snažnim razvojem u sektoru turizma

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da se crnogorski turizam u potpunosti oporavio. On je istakao da je rast plata očekivan kako bi se zaustavila migracija naših radnika ka Evropskoj uniji, prenosi portal RTCG.

-Prihodi od inostranog turizma već su na nivou 120 miliona eura i dva puta su veći od rekordne 2019. godine u prvom kvartalu, govore da će ova sezona, ako se nastavi njen trend s početka, biti istorijska- kazao je on.

Istakao je da raduje što će ekonomska aktivnost dodatno biti stimulisana snažnim razvojem u sektoru turizma.

-Ali treba da nas zabrinjava što prethodne godine nijesmo adekvatno iskoritili da popravimo našu infrastrukturu, transportnu i lokalnu, kako bismo bili spremni da servisiramo toliki broj turista u našoj zemlji i mislim da upravo to treba da bude u fokusu naredne vlade-rekao je Milatović.

Kada je riječ o radoj snazi, kazao je da je realno da plate budu dodatn opovećane kako bi se zaustavila migracija radnika ka Evropskoj uniji i zadržaka radna snaga.

-Mislim da će privatni sektor to ukapirati i brzo staviti u fokus. Isti taj privatni sektor će imati benefite od dobre sezone i pojačane ekonomske aktivnosti- rekao je on.

Smatra da je Crna Gora napravila dobar temelj u održivoj ekonomiji.

-Sada treba staviti u fokus realizaciju i implementaciju ključnih infrastrukturnih projekata kako bismo snažnije zagazili ka većem potencijalu našeg ekonomskog razvoja- rekao je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:11