Milatović i Ruge / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
13/09/2024 u 12:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović- Ruge: Crna Gora je posvećena i kredibilna članica NATO-a

Crna Gora je pouzdana i kredibilna članica NATO-a koja svojim djelovanjem potvrđuje posvećenost ispunjavanju svih obaveza. Nastavićemo da u svakom pogledu doprinosimo jačanju jedinstva Alijanse, poručio je predsjednik Milatović nakon sastanka sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a Borisa Rugea.

- Milatović  je kazao da je jačanje kredibilnosti Crne Gore kao članice Alijanse jedan od spoljnopolitičkih prioriteta države - navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika.

Istakao je da je posjeta Rugea još jedna potvrda posvećenosti Alijanse Zapadnom Balkanu kao regionu od strateškog značaja, i da je rat u Ukrajini potvrdio važnost koju NATO ima u smislu obezbjeđivanja šire globalne bezbjednosti.

- Intenziviranje političkog dijaloga između saveznika, jedinstvo i solidarnost sa partnerima i među državama članicama, kao i odluke koje smo donijeli u kontekstu jačanja vojnog prisustva na istoku, povećanja izdvajanja za odbranu i pružanja podrške kroz NATO okvire, pokazali su snagu Alijanse - saopštio je predsjednik Milatović.

Milatović: Dobrosusjedska saradnja i sprovođenje suštinskih reformi prioritet na putu ka EU

Pomoćnik generalnog sekretara Ruge je kazao da je za jačanje kredibilnosti članstva zemlje u Alijansi veoma važno popunjavanje mjesta ambasadora Crne Gore pri NATO- u, kako bi država bila predstavljena na najbolji mogući način.

Predsjednik Milatović je u tom kontekstu istakao da je na tome insistirao od početka mandata nove Vlade i iskazao očekivanje da će ona u najskorijem roku uputiti prijedlog kandidata za tu poziciju, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 12:30