Sonja Milatović, poslanica DPS-a u Skpštini Crne Gore / - FOTO: DPS
08/09/2024 u 13:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Skandal da ministar poljoprivrede o Q-groznici saznaje iz medija, Spajić i njegovi ministri da se uozbilje

Sonja Milatović, poslanica DPS-a u Skpštini Crne Gore, smatra da je skandalozno da ministar poljoprivrede o Q-groznici saznaje iz medija.

- Iz saopštenja Vladimira Jokovića, ministra poljoprivrede, koji se poziva na medijske izvještaje o širenju Q - groznice,  stiče se utisak da on uopšte ne zna šta se dešava u njegovom resoru. Nevjerovatno je da o postojanju zaraze koja prijeti da uništi stočni fond, o neadekvatnom odlaganju leševa zaraženih životinja ministar poljoprivrede saznaje od novinara?! Iz saopštenja ministra, emitovanog sinoć skoro u ponoć, iako je juče cijeli dan ova zaraza bila goruća tema,  shvatamo da je Vlada zabila glavu u pijesak pred ovim problemom, da o njemu ni ne razmišlja, nadajući se da će se nekako sam od sebe riješiti - navodi Milatović u saopštenju.

Đaković: Odgovorno tvrdim da ministar i ja nismo direktno uključeni u određivanje lokacije za uklanjanje eutanaziranih životinja

Dodaje da nemar, nezainteresovanost i javašluk u megalomanskoj vladi, najbolje se vide iz primjera apsolutne pasivnosti prema veoma opasnoj situaciji koja može da ugrozi zdravlje ljudi, ali i da uništi farmere i stočare koji žive od goveda i prerade njihovih proizvoda.  

- Pozivamo premijera Spajića da se uozbilje i on i njegovi ministri, da naprave krizni tim od najboljih stručnjaka i da pokušaju da brzo i efikasno saniraju posljedice nemara, neznanja i njihove prakse da se problemi stavljaju pod tepih, a da se građani obmanjuju praznim marketingom - zaključuje u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 07:37