MIlatović u posjeti Šavniku / - KABINET PREDSJEDNIKA
15/10/2024 u 15:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Vlada hitno da reaguje i pomogne opštini Šavnik

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio je opštinu Šavnik i domaćinstva u selu Komarnica, mjestu koje je pretrpjelo najveću štetu u nedavnim poplavama koje su pogodile taj kraj.

U razgovoru sa predsjednikom Opštine Šavnik Jugoslavom Jakićem, Milatović  je detaljno upoznat sa razmjerama nedavnog nevremena.

On je kazao da je u kontaktu sa lokalnom upravom od momenta kada su vremenske nepogode zadesile Šavnik. Naveo je da nadležni državni organi moraju ovo ozbiljno shvatiti i odgovorno pristupiti sanaciji.

- Ovo je, bez sumnje, trenutno jedan od najvećih državnih problema. Pozivam Vladu Crne Gore da hitno reaguje, da izađe na lice mjesta i angažuje sve nadležne institucije kako bi se procijenila nastala šteta i radilo na njenom otklanjanj - poručio je Milatović.

Evakuišu desetak turista iz sela Komarnica, pomoć države izostala

On je kazao da je šavnički kraj posljednjih godina orjentisan na turizam i da se mora vratiti u normalno stanje prije sljedeće ljetnje turističke sezone.

- Smatram da je bila moja dužnost da danas dođem ovdje i da se lično uvjerim u razmjere ove vremenske nepogode i štete koju je prouzrokovala. Žao mi je što, po riječima predsjednika Opštine, ostale državne institucije nisu reagovale u mjeri u kojoj je trebalo, osim Vojske Crne Gore koja je odmah izašla na teren i uradila ono što je bilo u njenoj moći - zaključio je Milatović.

U razgovoru sa mještanima Komarnice, Milatović je istakao da je u ovom trenutku podrška lokalnom stanovništvu ključna, i to kroz hitne mjere pomoći i nadoknadu materijalne štete, oporavak infrastrukture i cjelovit pristup koji zahtijeva međuresornu saradnju kako bi se prostor oko rijeke Komarnice vratio u stanje prije poplava. Takođe, kazao je da je neophodna dugoročna strategija prevencije budućih katastrofa.

(VIDEO/FOTO) Sela Komarnica i Grabovica odsječena

Predsjednik opštine Šavnik Jugoslav Jakić zahvalio je predsjedniku na posjeti i obilasku pogođenih područja.

- Danas, nakon više dana od nevremena, možemo vidjeti da je šteta zaista velika. Ono što je glavno za nas jeste da smo uspjeli da na neki način vratimo život u normalu, da sve što je vitalno - put, voda, snabdijevanje električnom energijom - danas ovdje funkcioniše -kazao je Jakić.

On je poručio da današnja posjeta predsjednika ohrabruje i šalje jasnu poruku da se država mora ozbiljno pozabaviti ovim problemom.

- Ovo je složen posao koji će tražiti temeljit pristup. Ovo zahtijeva hitnu intervenciju, kako bi se život mogao normalno odvijati, uključujući i turističke aktivnosti koje su značajne za našu opštinu - saopštio je Jakić.

Milatović je zahvalio pripadnicima Vojske Crne Gore, koji su, kazao je, brzo reagovali i učinili sve da se život u ovom dijelu države normalizuje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 15:57