Борис Гандел / - Скупштина
24/05/2022 u 13:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гандел: Црна Гора добила велику прилику за улазак у ЕУ

Он jе нагласио и да jе други важан корак конституисање Националног савjета за борбу против корупциjе и ефикасниjа сарадња свих црногорских институциjа на том плану

Министар Зоран Миљанић примио jе амбасадора Словачке Републике Бориса Гандела, саопштено је из Кабинета министра без портфеља.

Како се наводи, током срдачног разговора, саговорници су се сагласили да постоjе броjне сличности у процесима коjи су услиjедили у посткомунистичком периоду у Црноj Гори и Словачкоj Републици, посебно када jе риjеч о изазовима попут борбе против високе корупциjе са коjим су суочене двиjе земље.

Министар Миљанић, говорећи о приоритетима 43. Владе Црне Горе, казао jе да су у току припреме за израду Националне стратегиjе за борбу против корупциjе, са циљем успостављања системског оквира коjи ће доприниjети ефикасности институциjа и стварању широког фронта релевантних организациjа коjе се баве сузбиjањем те поjаве.

Он jе нагласио и да jе други важан корак конституисање Националног савjета за борбу против корупциjе и ефикасниjа сарадња свих црногорских институциjа на том плану.

 - У актуелним околностима Црна Гора добила велику прилику за улазак у ЕУ, и на њеним институциjама да jе ефикасним радом искористе, односно да све снаге усмjере ка том циљу - казао је Амбасадор Гандел.

Миљанић jе нагласио да jе очекивано да и дио политичких структура у Скупштини Црне Горе, коjи ниjе гласао за 43. Владу, подржи одлуке коjе ће доприниjети ефикасниjем раду институциjа, владавини права и успjеху преговарачког процеса на путу ка ЕУ.

Амбасадор Гандел jе, с обзиром на то да његова држава има значаjна искуства на том плану, понудио помоћ словачких експерата у изради Националне стратегиjе за борбу против корупциjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 21:47