NIKOLA MILOVIĆ / - FOTO: DPS
26/10/2024 u 20:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milović: Nudimo konkretna i održiva rješenja za mnogobrojne probleme sa kojima se Budva danas suočava

Llista “Za Budvu! I srcem i znanjem! Prof. dr Nikola Milović” kroz izborni program “Čista desetka”, ponudila je konkretna i održiva rješenja za mnogobrojne probleme sa kojima se Budva danas suočava, poručio je nosilac liste.

Prema njegovim riječima, prvi dio programa podrazumijeva realizaciju značajnih projekata – vraćanje starog sjaja bazenu i plaži Pizana, rekonstrukciju i izgradnju moderne marine sa povećanjem broja vezova i izgradnju šetališta Lungo mare, sa pratećim sadržajima, kao i izgradnju objekta gradskog pozorišta.

- U planu je i vraćanje Pjesme Mediterana i uspostavljanje posebne zone noćnog provoda. Učestvovaćemo u izgradnju dnevne bolnice sa poliklinikom i rekonstrukciji Doma zdravlja, kao i otvaranje Svetog Stefana - kazao je Milović.

Drugi dio programa, kako dodaje, predstavlja Budvu kao jaki privredni centar.

- Planirano je da se omogući preduzetnicima dodjeljivanje po 10.000 eura bespovratnih sredstava za povećanje nivoa kvaliteta privatnog smještaja, vraćanje stope PDV na 7 odsto, razvoj ženskog preduzetništva i zanata, za šta će biti izdvojeno do million eura - naglasio je on.

Milović je istakao da će se pokrenuti i incijativa za izmjene seta zakona koji će se odnositi na lakšu legalizaciju objekata, a biće osnovan i poseban opštinski organ za podršku građanima pri legalizaciji i dobijanju obeštećenja za oduzetu imovinu.

- Podstanarskim parovima će biti omogućena mjesečna subvencija u iznosu od 350 eura, mališanima besplatan vrtić, zemljište za izgradnju novog vrtića. Učenicima iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe biće obezbijeđeni besplatni obroci u školama, kursevi i plaćeni treninzi. Petovac će dobiti Građanski biro, modernizovano šetalište i savremenu komunalnu infrastrukturu. U planu je i omogućavanje zakupa plaža na 10 godina - poručuje nosilac liste “Za Budvu! I srcem i znanjem! Prof. dr Nikola Milović”.

Milović nosilac DPS liste na izborima u Budvi

Kako je kazao, treći segment se fokusira na ulaganje u sport, te je planirano preko pet miliona za sportske organizacije.

- U planu je i rješavanje problema nedostataka parking mjesta kroz izgradnju šest garaža i parkinga. Planirana je i valorizacija budvanskog zaleđa, kroz hiking, biking, izgradnju vila sa bazenima, razvijanjem ruralnog turizma, vinogradarstva, poljoprivrede i maslinarstvo”, zaključio je Milović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. oktobar 2024 20:35