Sjednica Skupštine Crne Gore / - YOUTUBE/SKUPšTINA CRNE GORE/PRINTSCREEN
23/07/2024 u 16:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milović, Odović i Martinović razrješeni sa ministarskih funkcija

Na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore povodom rekonstrukcije Vlade poslanici su izglasali razrješenje Andreja Milovića sa funkcije ministra pravde. Takođe i Janko Odović razrješen je sa funkcije ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Premijer Skupštini zvanično predložio razrješenja dijela članova Vlade

Tokom glasanja, pored ostalih, razrješen je i Vladimir Martinović koji je bio ministar održivog razvoja i razvoja sjevera.

Martinović napustio stranku: Demokrate napuštam, Vladi želim uspjeh

Podsjećanja radi, Milović je nedavno saopštio da "kao ministar u Vladi i čovjek koji je ispred PES-a bio jedan od nosećih stubova kampanje za parlamentarne izbore u junu prošle godine i svih prethodnih izbora na kojima je PES učestvovao, Andrej Milović se ogradio od očigledne prevare koju juče prezentovana fiskalna strategija Vlade predstavlja, a čiji su tvorci Milojko Spajić i Branko Krvavac".

(UŽIVO) Poslanici glasaju o izboru novih članova Vlade: Konstatovana i funkcija Ervina Ibrahimovića

- Tokom kampanje Crnoj Gori smo obećali program "Evropa Sad 2". Gledali smo građane u oči i obećali povećanje prosječne plate na 1000 eura, minimalne plate 700 eura, a minimalne penzije na 450 eura i punu zaposlenost u roku od 12 mjeseci! Tražili smo njihovo povjerenje, i na osnovu obećanog smo ga dobili. Međutim, umjesto obećanog, građani dobijaju farsu. Dobijaju prevaru- saopštio je nedavno Milović putem društvene mreže X.

Pogledajte kompletan sastav rekonstruisane Vlade

Doskorašnji ministar turizma Vladimir Martinović napustio je Demokratsku Crnu Goru. U saopštenju dostavjenom medijima Martinović je pojasnio da njegova odluka nije rezultat smjene sa funkcije ministra.

 - Kao neko ko je jedan od osnivača Demokratske Crne Gore, javnosti radi želim da saopštim, a i kao neko ko je u vjeri što nije nikakva tajna i svima je dobro poznato, tako mi Bog pomogao ova moja odluka nema nikakve veze sa foteljama i mojom smjenom sa pozicije ministra, jer je sve prolazno, već zbog načina kako sam smijenjen kao smetnja jednomlju i animozitetu jednog čovjeka prema meni, kojem sam smetao zbog stavova koji su nekad bili kontra tom istom jednoumlju. Takođe želim da istaknem da je sve ovo urađeno bez bilo kakkvih prethodnih informacija o tome da cu biti smijenjen, iako se to po svemu sudeći unaprijed pripremalo. S toga od danas vise nijesam član Demokratske Crne Gore - saopštio je Martinović.

Milović: Građani su prevareni, ograđujem se fiskalne strategije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. oktobar 2024 14:05