/ фото: Министарство вањских послова
17/06/2021 u 14:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Радуловић на састанку шефова дипломатија СЕЕЦП

Наредне године Црна Гора преузима предсједавање

Министарс вањских послова Ђорђе Радуловић саопштио је да ће Црна Гора преузети једногодишње предсједавање СЕЕЦП-ом од Грчке, почев од јуна сљедеће године.  

- То је својеврсна потврда не само досадашњег успјешног предсједавања регионалним иницијативама, већ и конструктивне улоге коју Црна Гора има у региону који веже заједничка европска перспектива- оцијенио је Радуловић током данашњег састанка шефова дипломатија земаља учесница Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), прихвативши понуду чланова овог форума.

Радуловић је истакао значај регионалне сарадње која се базира на разумијевању и повјерењу, заједничким интересима и потребама.

- Данас, када обиљежавамо 25 година од оснивања СЕЕЦП, треба истаћи да су регионални дијалог и размјена мишљења и идеја кључни за третирање питања од заједничког интереса“-нагласио је он.

Како је рекао, СЕЕЦП представља важан политички форум за даљи развој дијалога са европском и међународном заједницом. У том погледу охрабрује чињеница да је европска и евроатлантска будућност заједнички циљ свих земаља овог региона и нит која нас спаја. 

- Црна Гора је посвећена процесу европске интеграције, и спремна је да као пријатељ и сусјед пружи подршку осталим земљама кандидатима за чланство у ЕУ - поручио је Радуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:08