/ Ђорђе Радуловић
06/12/2021 u 13:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Радуловић у званичној посјети Хрватској

Током боравка у Хрватској, шеф црногорске дипломатије ће, имати сусрет и са потпредсједником Хрватског сабора академиком Жељком Реинером

Министар вањских послова Црне Горе Ђорђе Радуловић боравиће, на позив министра вањских и европских послова Републике Хрватске Гордана Грлића Радмана, у званичној посјети тој земљи 7. и 8. децембра 2021.

Током боравка у Хрватској, шеф црногорске дипломатије ће, осим са домаћином, имати сусрет и са потпредсједником Хрватског сабора академиком Жељком Реинером. Састанци са високим државним званичницима Хрватске представљаће додатну потврду добрих билатералних односа између двије земље као и прилику за размјену мишљења о европској перспективи Црне Горе и Западног Балкана.

- У Загребу, шеф дипломатије разговараће и са представницима Националне заједнице Црногораца у Републици Хрватској о изазовима са којима се суочавају у свом раду, те начинима на које им матична држава може помоћи да активности усмјерене на очување црногорског националног и културног идентитета обављају што успјешније- наводе у саопштењу.

У оквиру своје посјете, министар Радуловић ће одржати и предавање на Дипломатској академији Министарства вањских и европских послова Републике Хрватске на тему „Процес приступања“ што ће представљати додатну потврду добре сарадње између Дипломатских академија двије државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:56