Тамара Срзентић / - Гов.ме
17/08/2021 u 20:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарка Срзентић: Системски искоријенити нападе на новинаре

Новинарство има важну улогу у демократским процесима, обогаћује и доприноси разумијевању економских, политичких и друштвених питања

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић најоштрије је осудила напад на предсједницу Центра за истраживачко новинарство Милку Тадић Мијовић и поздравила брзу реакцију надлежних органа да се починилац процесуира.

-Изузетно цијеним њено лидерство и свих других који су допринијели развоју истраживачког новинарства у Црној Гори. Онда када се слобода медија угрожава кроз све учесталије вербалне и физичке нападе на новинарке и новинаре, посебно жене, у обавези смо да најоштрије реагујемо и да системски искоријенимо ове појаве- истакла је Срзентић у Твитер објави.

Како је додала, новинарство има важну улогу у демократским процесима, обогаћује и доприноси разумијевању економских, политичких и друштвених питања, а медији доприносе стварању потребног демократског амбијента.

-И то као друштво сваког дана морамо да чувамо, подстичемо и подржавамо. Слобода медија не смије да буде само флоскула, већ сет конкретних реформских активности на којима радимо. Влада снажно заговора и подстиче медијске слободе, пуну слободу говора и професионализацију медија у оквиру предстојећих реформи. Све новинарке и новинари у Црној Гори имају пуну подршку ове Владе-наглашава Срзентић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:39