Лазар Мирановић / - фото: УРА
14/09/2021 u 16:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мирановић: Трагикомично политичко-пропагандно дjеловање jуришника ДПС-а и СДП-а

Још трагикомичниjе jе што се на срамне изjаве Милована Jанковића надовезуjе његов сестрић и бивши шеф кабинета из редова СДП-а Никола Ђурашковић, са готово идентичним клеро-фашистичким приступом, казао је Мирановић

Мучно jе слушати, а и гледати, политичко-пропагандно дjеловање jуришника ДПС-а Милована Jанковића, бившег првака JУЛ-а Мире Марковић и некадашњег, на несрећу Цетиња, градоначелника Приjестонице. Jош трагикомичниjе jе што се на срамне изjаве Jанковића надовезуjе његов сестрић и бивши шеф кабинета из редова СДП-а Никола Ђурашковић, са готово идентичним клеро-фашистичким приступом. То ниjе ни поносно Цетиње, а ни грађанска Црна Гора", казао jе Лазар Мирановић испред Грађанског покрета УРА.

Он jе указао на то да jе управо Jанковић, прво као некадашњи jуришник цетињске подружнице JУЛ-а, радећи по диктату Слободана Милошевића и Мире Марковић, а онда као jуришник ДПС-а и по диктату Мила Ђукановића, сав своj животни и политички ангажман уградио у унижавање Цетиња, црногорског идентитета и Црногорске православне цркве (ЦПЦ).

– Како другачиjе описати дjеловање оних коjи су деведесетих jеднако грчевито бранили идеjе великосрпског национализма, а коjи данас исто чине у име црногорског национализма. На такве срамне подухвате Jанковића, о чиjем лицемjерству наjбоље говори и чињеница да jе, док jе руководио градом, чак и игралиште на Цетињу уписано на име Митрополиjе црногорско-приморске (МЦП), и његовог сестрића Ђурашковића, на чиjем хушкачком потенциjалу би позавидjели Славко Мандић, Божидар Шундић и чувени уредници едициjе "Рат за мир", ниjе достоjно ни пружати адекватан одговор, jер ће их историjа убрзо смjестити тамо гдjе заслужуjу. Баш као и њихове политичке фосиле и сателите некадашњег Милошевићевог СПС-а: JУЛ и ДПС – закључио jе Мирановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 16:30