Данило Вукчевић / - Данило Вукчевић
19/11/2021 u 18:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Млади члан ПзП-а: Ухапшен сам без основа, полицајци су ме тукли и омаловажавали

Вукчевић је напоменуо да је у суд ушао као задњи криминалац са лисицама

Након напуштања суда за прекршаје, проведене ноћи у ургентном центру у коме ми је указана здравствена помоћ, овим путем црногорској јавности објашњавам шта се десило 18. новембра, у дану када сам насилнички и без основа лишен слободе, саопштио је члан Мреже младих Покрета за промјене Данило Вукчевић.

 - Наиме, кретао сам се путним правцем од "Царинског терминала" ка "Нашем дисконту" са стрицем и још једном особом у ауту. Код графита Крста Поповић, испод подвожњака, примијетио сам возило интервентне полиције са свјетлосном сигнализацијом. Приближавајући се "Нашем дисконту" возило интервентне је упалило звучну сигнализацију. Одмах сам ослободио лијеву коловозну траку, и пошто сам кроз неколико секунди примијетио блицање возила, стао сам на проширењу, тј. десном улазу маркета - навео је Вукчевић.

Услиједио је, како тврди,  насилнички излазак припадника интервентне и захтјев да му преда саобраћајну дозволу и лична документа, што је и учинио.

 - Питао сам их какав је ово начин заустављања као да сам криминалац, а управо оваквим заустављањем угрожена је моја сопствена безбједност, као и људи у моторном возилу. Они су одмах бурно одреаговали и упутили ми талас увреда. Мој стриц је покушао да на максимално коректан начин смири ситуацију, молећи на смирење тензија полицију. Пошто троје од 4 припадника јединице нису имали обавезне акредитације, накнадно сам утврдио да се ради о Младену Вујовићу, који је упутио следећу пријетњу:"Спушти те руке да ти их у лакту не бих сломио" - наводи Вукчевић.

Напомиње и  да је Младен Вујовић један од пет припадника интервентне полиције који су у фебруару 2018. брутално тукли младиће Ј.Б., С.Н., М.Д. .

 - Саопштио ми је да сам направио прекршај не носећи појас, што сам прихватио. Чекајући саобраћајну полицију настављено је некоректно понашање. Рекао сам им да дјелимично познајем кривично право и да знам каква су им овлашћења, те да ћу се због оваквог понашања обратити начелнику полиције. Наставили су да ме драстично вријеђају, хватајући ме за рамена, изговарајући понизне надимке. Упитао сам их како би они одреаговали да овакво омаловажавање и малтретирање неко примијени на чланове њихових породица, поготово дјеце. Поновио сам им реченицу три пута, а одмах након 3. пута су ме привели и саопштили ми да сам лишен слободе због "пријетњи" њиховој дјеци. По улазу у возило интервентне почиње пакао. Младен Вујовић ми каже:"све ти ј****, запамтићес ме кад скинем униформу" - тврди Вукчевић.

Казао је и да се возило нагло зауставило  у улици "Краља Николе", гдје полицајац креће да га удара, настављајући са пријетњама да ћу упознати ко је он, ударајући о волан возила.

Вукчевић је навео и да су га полицајци вријеђали, те да му нијесу дали ни чашу воде да попије.

 - Након откуцане изјаве и изнешених гнусних лажи на мој рачун, у "Бетоњерку" сам спуштен у 16.40. Напомињем да је на треће лице које је са мном било у возилу вршен притисак да да изјаву, онакву калву припадници МУП-а желе. Он је то одбио, поручивши да ће изјаву дати судији. У 18 часова заказано ми је саслушање, на којем сам дао изјаву. Исти полицајци су три сата учили шта ће да кажу, и изјаву откуцали на четири примјерка да би понављали као ђаци пред контролни - навео је он.

Вукчевић је напоменуо да је у суд ушао као задњи криминалац са лисицама.

 - Након завршеног саслушања пуштен сам на слободу. И даље сам осјећао немоћ, сушење у устима и отежано дисање.  Примљен сам у УЦ-у, гдје ми је указана љекарска помоћ и утврђено да сам претрпио стрес. Тропоним ми је био повећан на 54, а нормалне границе су од 15 до 34. Из тих разлога сам задржан од стране љекара ургентног центра, којим дугујем велику захвалност. Примио сам терапију и у осам часова ујутру сам добио отпусну листу - навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:57