Ilustracija / - SCOTT GRAHAM/UNSPLASH
21/10/2024 u 18:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

MONSTAT: Rezultati popisa nijesu uporedivi sa biračkim spiskom

Rezultati popisa nijesu uporedivi sa biračkim spiskovima, jer se ne koristi iste definicije, a i same metodologije su u potpunosti neuporedive.

 To je saopšteno Radiju Crne Gore iz Upravu za statistiku, a kao odgovor na pitanje da li se podaci iz popisa mogu koristiti za reviziju biračkog spiska, prenosi portal RTCG.

U odgovoru dostavljenom Radiju Crne Gore Monstat navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i svaki drugi korisnik, ima pravo pristupa rezultatima popisa u skladu sa odredbama koje su definisane Zakonima o zvaničnoj statistici i popisu stanovništva, domaćinstava i stanova.

Nenezić: Šaranović poziva MONSTAT na kršenje zakona, eliminisati birače koji nezakonito ostvaruju pravo

Napominju i da rezultati popisa nijesu uporedivi sa biračkim spiskovima, jer ne koriste iste definicije i nemaju istu namjenu, a i same metodologije su u potpunosti neuporedive.

Šaranović: Dobijanje rezultata popisa nakon 13 godina ključni trenutak za temeljnu reviziju biračkog spiska

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da će, imajući u vidu da su objavljeni rezultati popisa, formirati specijalizovani tim čiji će zadatak biti da u bliskoj saradnji sa MONSTAT-om pristupi analizi podataka dobijenih sprovedenim popisom, a od važnosti su za birački spisak Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. oktobar 2024 18:50