Данило Мрваљевић / - фото: Демократска ЦГ
18/01/2022 u 14:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мрваљевић: Цетињска УРА да се одреди да ли јој је прихватљива сарадња са ДПС-ом за формирање мањинске Владе

Позивамо колеге из Цетињске УРА-е да се одреде према овоме и грађанима Цетиња jасно и недвосмислено саопште да ли jе и за њих прихватљиво формирање мањинске Владе уз подршку ДПС

Предсjедник Клуба одборника Демократа у СО Цетиње Данило Мрваљевић огласио се поводом јуче одржане прес конференције коалиције "Црно на бијело" посебно се осврћући на изјаву да би за ту коалицију била прихватљива подршка ДПС- а за формирање мањинске Владе.

- С тим у вези, позивамо колеге из Цетињске УРА-е да се одреде према овоме и грађанима Цетиња jасно и недвосмислено саопште да ли jе и за њих прихватљиво формирање мањинске Владе уз подршку ДПС-а и било каква врста аранжмана и сарадње са "овом и оваквом" партиjом - поручио је Мрваљевић.

Како је истакао обавеза свих нас jе поштен и отворен однос према грађанима.

- Стога, како смо више пута поновили у претходном периоду, веома jе важно да грађани Цетиња добиjу потпуно jасан став свих субjеката цетињске опозициjе о било каквим аранжманима са ДПС-ом, какав су већ саопштили Демократе и Стара Гарда - не долази у обзир! - нагласио је он.

Како је навео, у новонасталим околностима, након jучерашње прес конференциjе коалициjе "Црно на биjело" и први пут званично саопштеног става о могућности приближавања ДПС-у, додатна jе обавеза заузимање jасног става и на локалном нивоу, jер би се евентуално савезништво са ДПС на државном нивоу могло директно рефлектовати и на ситуациjу у Приjестоници.

- Став цетињске УРА-е о могућоj сарадњи њихове партиjе са ДПС на државном нивоу, прекраjању изборне воље грађана и прекомпозициjи у државном парламенту без избора, за нас jе од пресудне важности за даље одржавање наших партнерских односа и све потенциjалне заjедничке активности у наредном периоду на Цетињу - закључио је Мрваљевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:35