Izbori u Herceg Novom, Izbori u Herceg Novi / - SRDJAN BOLJEVIC
15/09/2021 u 15:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MУП објавио број гласача у Мојковцу, Цетињу и Петњици

Локални избори 5. децембра

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић расписао је локалне изборе у Мојковцу, Цетињу и Петњици за 5. децембар, а Министарство унутрашњих послова је објавило број гласача који имају право гласа у овим градовима.

- Број бирача у бирачком списку у општини Мојковац по коме су одржани претходни избори 30. август 2020. године је 6.900. Број бирача у бирачком списку за локалне изборе у општини Мојковац на дан 14. септембар 2021. године је 6.765 - наводе из МУП-а.

У Петњици 30. августа прошле године право гласа је имало 6.200 грађана, док је данас тај број 6.241.

На Цетињу је на прошлогодишњим парламентарним изборима гласало 13.809, а сада је број бирача 13.675.

- Увид у бирачки списак, бирач може остварити лично, на шалтерима филијала за управне послове, држављанство и странце: Мојковац, Петњица и Цетиње, сваким радним даном (од понедјељка до петка) у термину од осам до 14 сати, уз важећу личну карту или путну исправу (пасош). Приликом непосредног увида, бирач може затражити промјену података уписаних у бирачки списак - појашњавају из МУП-а.

Бирач може извршити увид у бирачки списак директно и преко интернет портала.

- На том порталу, грађанин уносом броја личне карте или путне исправе може провјерити да ли је у бирачком списку и на којем бирачком мјесту гласа. Обзиром на то да је тачност адресе на којој грађанин живи важна за тачност бирачког списка, на порталу је остављена могућност подношења електронског захтјева за промјену адресе у оквиру општине у којој има пријављено пребивалиште. Такође, грађанин захтјев за промјену адресе може поднијети и лично, на шалтерима Подручне јединице/ Филијале за управне послове, држављанство и странце Министарства унутрашњих послова, у општини у којој има пријављено пребивалиште - наводе у МУП-у.

У бирачки списак уписују се држављани Црне Горе који имају бирачко право, а након доношења одлуке о расписивању избора и лица која бирачко право стичу најкасније на дан избора, према мјесту пребивалишта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:25